در اجراء اصل 123 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، هیئت وزیران در جلسه 12/6/1393 به استناد ماده واحده قانون اصلاح ماده (56) قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت – مصوب 1387 آیین نامه اجرایی ماده واحده یاد شده را تصویب نموده است.
ماده 56: به منظور تسریع در عملیات اجرائی طرحهای تملک داراییهای سرمایه ای ملی و طرحهای ملی استانی شده شروع شده با الویت پیشرفت فیزیکی بیشتر، به دستگاههای اجرائی طرحهای مندرج در "پیوست شماره 1" قوانین بودجه سنواتی و طرحهای ملی استانی شده، اجازه داده می شود پس از تأیید سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور نسبت به انعقاد قرارداد تسهیلات مالی با تأمین کنندگان منابع مالی مشتمل بر پیمانکار یا سازنده طرح، اشخاص حقیقی یا حقوقی ایرانی، بانکها و سایر مؤسسات اعتباری مالی و پولی در قالب عقود اسلامی مندرج در قانون عملیات بانکی بدون ربا مصوب 8/6/1362 اقدام نمایند. آئین نامه اجرائی این ماده مشتمل بر نحوه تضمین بازپرداخت اصل و سود این تسهیلات بنا به پیشنهاد مشترک وزرات امور اقتصادی و دارایی، سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به تصویب هیئت وزیران خواهد رسید. سقف قراردادهای موضوع این ماده حداکثر تا ده درصد (10%) سقف اعتبارات طرحهای تملک داراییهای سرمایه ای مصوب در بودجه سنواتی خواهد بود. بازپرداخت تسهیلات مورد استفاده هر دستگاه از محل اعتبارات مصوب همان دستگاه در سالهای بعد صورت می پذیرد.
آئین نامه اجرایی ماده واحده مذکور در ابتدا با شماره 87544/ت43832ه در تاریخ 23/4/1389 ابلاغ و نسخه جدید آن با شماره 69454/ت50913ه در تاریخ 20/6/1393 از طرف معاون اول ریاست جمهوری ابلاغ گردیده است.
در روش استفاده از سرمایه گذار در اجرای طرحها بر اساس الحاقیه ماده 56 نکات زیر باید مورد توجه واقع شود:
- در این روش قراردادی با سرمایه گذار برای تأمین تسهیلات مالی اجرای پروژه مبادله می شود.
- طبق این قرارداد، سرمایه گذار، مبالغ کارکرد پیمانکار پروژه، مطابق صورت وضعیت (و تعدیل) تأیید شده توسط کارفرما را با اعمال ضوابط قانونی مربوط به کسورات، به پیمانکار پرداخت می نماید و این مبالغ به عنوان آورده سرمایه گذار ثبت می شود.
- مطابق با زمان بندی اجرای پروژه، برای بازپرداخت اصل و سود آورده سرمایه گذار نیز، برنامه زمانی تنظیم و در قرارداد درج می شود.
- معمولاً شروع بازپرداخت اصل و سود آورده سرمایه گذار به بعد از تحویل موقت پروژه موکول می شود، لیکن در صورتی که بتوان شروع بازپرداخت را از سال دوم عملیات اجرائی آغاز نمود تأثیر قابل توجهی در کاهش میزان سود و نیز افزایش سرعت پیشرفت پروژه (برای حالتی که سرمایه گذار شخص پیمانکار باشد) دارد.
- به آورده پیمانکار بر اساس مبالغ و زمان پرداخت تسهیلات و زمان بندی باز پرداخت تسهیلات به صورت روز شمار و با نرخ مندرج در قرارداد سرمایه گذار سود تعلق می گیرد.
فایل پیوست شامل نمونه گزارش مدل مالی طرح است که در 4 نرخ سود مورد نظر پیمانکار تهیه شده است.
توضیحات گزارش در متن بصورت های لایت شده نمایش داده شده است
فایل دیگر پیوست فایل اکسل مدل مالی مطابق با گزارش است که با اصلاح برآورد طرح مورد نظر در شیت مبانی و سود مد نظر در شیتهای دیگر می توانید مدل را تهیه نمایید
دقت کنید در شیتهای صورت وضعیت باید موارد زیر را در نظر گرفت:
ستون B و C سال و ماه اجرا است که باید براساس میزان سال اجرایی اصلاح شود
ستون D (تحت عنوان سهم) پیشرفت فرضی پروژه در هر ماه است که باید به روز شود
ستون Fشاخص تعدیل سه ماهه است که باید براساس شاخصهای گذشته برآورد و در نظر گرفته شود
ستون L سود مورد نظر پیمانکار است که باید در صورت نیاز اصلاح شود
با اصلاح کردن موارد فوق مدل مالی شما و میزان اقساط پرداختی به پیمانکار در زمان مورد نظر آماده است
دیدگاه خود را ثبت کنید