توضیحات محصول
سمینار كاربرد كاﻣﭙﻴﻮتر درمهندسی صنایع Applied ERP دانشگاه صنعتی شریف
قسمتی از متن سمینار
مقدّمه:
چرخش سريع و صحيح اطلاعات در سازمانهای بزرگ و سوق دادن فعّاليّتها و تصميم گيريهای لحظه ای و بعضاً سليقه ای به سمت سيستمهای مبتنی بر استانداردهای متداول و پذيرفته شده، يکی از مهمترين عوامل موفّقيّت سازمان به حساب می آيد. اصولاً دامنهی اطّلاعات و داده هایی که در کارخانجات و سازمانهای بزرگ بايستی مبادله شوند به حدّی است که نميتوان در غياب يک سيستم اطّلاعاتی يکپارچه به صحّت آن اطمينان داشت و غالباً گزارشاتی که به مدیریّت دادهمیشود، تحت تأثير شرايط خاص و تفسيرهای مختلف تهيّه کنندگان متفاوت و مغاير می باشد؛ بنابراین به احتمال زیاد مديريّت در تحليل داده ها و اتّخاذ تصميمهای مناسب گمراه خواهند شد.
امروزه پيشرفت فن آوری ارتباطات و اطّلاعات، اقتصاد ديجيتالی و تجارت الکترونيکی را به دنيا هديه کرده و اين پديدهی جديد عرصهی رقابت برای ماندن در چرخهی اقتصاد را بسيار تنگ و سخت کرده است. در چنين شرايطی تنها سازمانهايی يارای ماندن و پيروز شدن را دارند که خود را برای اين چالش آماده کرده و با سرعت و زيرکی ابزارهای لازم برای پذيرش تحوّل را در اختيار بگيرند.
برای مکانيزه کردن سازمان بصورت يکپارچه يعنی ايجاد سيستم های اطّلاعاتی جامع راههای مختلفی وجود دارد؛ بعنوان مثال مطالعهی همه جانبهی گردش اطّلاعات و فرآيندهای کاری در سازمان و سپس طرّاحی بانکهای اطّلاعاتی و نهايتاً با برنامه نويسی، سيستم های مورد نياز توليد می شوند. روند فوق بسيار زمانبر وهزينهبر است. امّا با انتخاب بسته های نرم افزارهای ERP می توان راه ميانبر را انتخاب کرد و از مزايای آن بهرهمند شد. در اين روش بهجای برنامه نويسی و ايجاد سيستم های اطّلاعاتی مخصوص يک سازمان ، از سيستم های اطّلاعاتی و برنامههای استاندارد از پيش آماده شده استفاده میشود.
ERP از سه کلمه Enterprise Resource Planning به معنای « برنامه ريزی منابع سازمانی » تشکيل شده است.
مفهوم سادهی اين کلمات عبارت است از « يک راه حل نرم افزاری که می کوشد کلّيّهی فعّاليّت های واحد های مختلف سازمان (اعم از صف و ستاد) را بطور يکپارچه در يک سيستم نرم افزاری واحد تعريف و ايجاد نمايد، بنحويکه آن واحدها بتوانند نيازهای کاری و اطّلاعاتی خود را از آن دريافت نمايند. » اما از نظر علمی ERP مجموعه نرم افزار و سيستمی است که فرآيندهای کاری يک سازمان را با بکارگيری محيط کاری يکپارچه ،دادهها و بانک اطّلاعاتی يکپارچه و زبان برنامهريزی يکپارچه در زمينه های مالی، فروش، خريد، انبارها، توليد و منابع انسانی مکانيزه می کند.
مجموعه نرم افزارهای ERP نتيجه بيش از 40 سال تجربه و سعی و خطا است و بدليل بهبود مستمر در تکنيک های موجود در مديريت سازمانها و رشد سريع تکنولوژی اطّلاعات، اين مجموعه نرم افزار نيز به همراه آن رشد کرده و روند تکاملی خود را طی کرده است.
تب جهانی تکنولوژی اطّلاعات گریبان کشور ما را هم گرفته و موجب شده که سازمانهای زیادی بهدنبال پیادهسازی سیستمهای ERP، CRM و نظایر آن در مؤسّسات خود باشند. با توجّه به اینکه اين بسته های استاندارد به راحتی در هر سازمانی در زمان نسبتاً کوتاهی که فقط برای بومی سازی سيستم صرف خواهد شد، قابل پيادهسازی و بهرهبرداری می باشند؛ بنابراین سازمانهای زیادی این توانایی را خواهندداشت که به این سیستم دست یابند. در ادامهی این مقاله، ما به سراغ سازمانهایی رفتیم که ادّعای پیادهسازی ERP را در خود دارند و تلاش کردیم که در حدّ توان خود یکایک آنها را بررسی کنیم.
سه سازمانی که در این مقاله بررسی میشوند؛ عبارتند از: «شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان» که اوّلین سازمان ایرانی است که ERP را در خود پیاده کرد. «شرکت پارستل» که تنها ادّعای پیادهسازی این سیستم را دارد و «شرکت توانیر» که در حال پیادهسازی این سیستم میباشد.
فهرست
مقدمه
فروشندههای برتر ERP
یک سؤال
هزینههای ERP
شرکت فنآوری اطّلاعات و ارتباطات پارستل
شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان
شرکت توانیر
...
بیشتر
دیدگاه خود را ثبت کنید