فهرست مطالب
مقدمه
بررسی روانشناسی صنعتی و سازمان
وجه تمایز روانشناسی صنعتی
حوزههای اصلی روانشناسی صنعتی و سازمانی
تحصیل در رشتهی روانشناسی صنعتی مناسب چه کسانی است؟
شاخههای اصلی روانشناسی صنعتی و سازمانی
شخصیتهای برجسته
بخشی از متن
مقدمه
روانشناسی صنعتی و سازمانی (Industrial-organizational psychology) را در ایران با نام روانشناسی صنعتی میشناسند. روانشناسی صنعتی شاخهای از علم روانشناسی است که نظریهها و اصول روانشناسی را در سازمانها پیاده میکند. این شاخه از دانش، بر افزایش باروری در محیط کار و مواردی همچون شرایط مناسب فیزیکی و ذهنی کارمندان تمرکز دارد. مطالعه رویکردها و رفتار کارکنان، ارزیابی شرکتها و برگزاری دورههای رهبری سازمان از جمله وظایف روانشناسان سازمانی است. در این مطلب میخواهیم نگاهی جامع به این شاخه مهم روانشناسی داشته باشیم.
هدف کلی این شاخه، مطالعه و درک رفتار انسانها در محیط کار است.
بررسی روانشناسی صنعتی و سازمان
روانشناسی صنعتی و سازمانی را از دو جهت میتوان بررسی کرد. نخست جنبهی صنعتی آن است که شامل بررسی بهترین شیوهی هماهنگ شدن افراد با شغلهای مختلف است. گاهی اوقات این بخش از روانشناسی صنعتی، روانشناسی کارکنان نیز نامیده میشود.
کسانی که در این حوزه کار میکنند، شخصیت کارمندان را بررسی میکنند و سپس آنها را با کاری که قرار است انجام دهند هماهنگ میکنند. کارهای دیگری که در این بخش از روانشناسی صنعتی قرار میگیرند شامل آموزش کارمندان، تدوین استانداردهای شغلی و اندازهگیری عملکرد شغلی کارمندان است.
جنبهی دیگر روانشناسی صنعتی، بخش سازمانی آن است. این بخش بیشتر بر بررسی تأثیر سازمان بر رفتار افراد تمرکز دارد. ساختار سازمانی، هنجارهای اجتماعی، شیوههای مدیریتی و انتظارات شغلی عواملی هستند که میتوانند رفتار افراد در سازمان را تحت تاثیر قرار دهند.
یک روانشناس صنعتی امیدوار است با فهم چنین عواملی، عملکرد و سلامت افراد را بهبود بخشد و همزمان سودآوری سازمان را نیز افزایش دهد.
و ...
دیدگاه خود را ثبت کنید