دانلود مقاله آشنایی با اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا با فرمت ورد و قابل ویرایش در ۶۰ صفحه
قسمتی از متن مقاله آشنایی با اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا
آشنايي با اتحاديه كشورهاي جنوب شرقي آسيا
(آسهآن)
Association of South East Asian Nations
(ASEAN)
اشاره؛
بلوكهاي اقتصادي كه در مناطق گوناگون جهان در نيم قرن گذشته تشكيل شدهاند، تلاش وسيعي را براي ايجاد فضاي همكاريهاي سياسي، اقتصادي، علمي و فرهنگي ايجاد كردند و توانستند با يكپارچگي و وحدت، ضمن كاهش تنشهاي منطقهاي، در راه توسعه اقتصادي و رفاه اجتماعي ساكنان كشورهاي عضو گامهاي مؤثري بردارند.
يكي از بلوكهاي منطقهاي فعال و موفق، اتحاديه كشورهاي جنوب شرقي آسيا (آسهآن) است كه توانسته حوزه فعاليت و همكاريهاي خود را توسعه دهد و با كشورهاي ديگر جهان نيز به توافقهاي مؤثري در خصوص گسترش روابط اقتصادي، تبادل فرهنگي و فناوري دست يابد.
در شمارههاي گذشته نشريه «بررسيهاي بازرگاني» با نحوه تشكيل آسهآن و نيز بخشي از فعاليتهاي آن در خصوص گسترش روابط تجاري و امنيتي ميان اعضا و نيز روابط اقتصادي با ديگر بلوكها از جمله اتحاديه اروپا آشنا شديد. در اين شماره، پيرامون مناسبات آسهآن با كشورهاي چين، ژاپن، استراليا، زلاند نو، آمريكا، هند و پاكستان آشنا خواهيم شد.
مقاله آشنایی با اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا
جمهوري خلق چين
تلاش براي بهبود روابط مشورتي بين آسهآن و چين در سال 1993 آغاز شد و متعاقب آن كميتههاي مشتركي در مورد همكاري اقتصادي و تجاري و همچنين همكاري علمي و فني تشكيل شدند.
اولين مشورتهاي رسمي بين مقامهاي ارشد دو طرف در آوريل 1995 صورت گرفت. نمايندگان آسهآن در مورد اقدام تجاوزكارانه چين در جزاير «اسپراتلي» به ويژه مجاز كردن فعاليتهاي ماهيگيري غيرقانوني و احداث تأسيسات نيمهدائم دريايي در يكي از جزيرهنماهاي مورد منازعه، بهشدت ابراز نگراني كردند.
چين در ماه ژوئيه به وزيران خارجه آسهآن اطمينان داد كه اين كشور خواهان راهحلي صلحآميز براساس قانون بينالمللي براساس قانون بينالمللي براي منازعه حاكميت بر جزاير ميباشد.
در همان زمان، چين بار ديگر ادعاهاي خود را بر جزاير تكرار كرد. به رغم نگراني مستمر آسهآن در مورد ادعاهاي چين در جنوب درياي چين، تلاشهايي به منظور تحكيم روابط بين دو طرف بهعمل آمده و چين در ژوئيه 1996 اجازه يافت در كنفرانسهاي معاونان وزرا به عنوان يك عضو كامل مذاكرهكننده شركت جويد.
در فوريه 1997 يك كميته مشترك همكاري براي هماهنگي مذاكرات چين و آسهآن و تمامي جوانب روابط بين دو طرف تشكيل شد. چين در ماه آوريل در جلسه مقامهاي ارشد آسهآن براي اولين بار توافق كرد، مسايل مربوط به جنوب درياي چين را در يك نشست چندجانبه بيش از آنكه مباحثات را بر مبنايي دوجانبه محدود سازد، بحث نمايد.
روابط بين دو طرف با اعلام حمايت چين از توسعه گروهبندي آسهآن تحكيم بيشتري يافت. توسعه آسهآن از طريق اعطاي عضويت به كامبوج (كه سپس به تعويق افتاد)، لائوس و ميانمار و اتخاذ تصميمي مبني بر تشكيل شوراي مشترك بازرگاني جهت افزايش تجارت و سرمايهگذاري دوجانبه صورت گرفت.
چين در اجلاس غيررسمي سران كه در ماه دسامبر 1997 برگزار شد، شركت كرد. اجلاسي كه در پايان آن دو طرف يك بيانيه مشترك صادر كردند و به موجب آن تعهد خود را بر حل منازعات منطقهاي از طرق صلحآميز تأييد كردند
دیدگاه خود را ثبت کنید