دانلود مقاله اسیدهای چرب ضروری بدن با فرمت ورد و قابل ویرایش
مقدمه
طي چند سال اخير تحقيقات فراواني بر اساس زيست شناسي سوخت و ساز اسيدهاي چرب صورت گرفته است كه بر رابطه اي مشخص ميان توانايي يادگيري ، اختلالات توجه و رفتار ، با كمبود اسيدهاي چرب ضروري تاكيد مي كند . قديمي ترين اين تحقيقات در سال 1981 در مجله هيپوتزهاي پزشكي به چاپ رسيده است كه طي آن ، تعداد زيادي از كودكان بيش فعال با كمبود اسيدهاي چرب ضروري شده اند . همين تحقيقات نشان داد كه پسرها 3 برابر دخترها به اسيدهاي چرب ضروري نياز دارند . به نظر مي رسد ارتباط ميان كودكان منكر مبتلا به اختلالات يادگيري و رفتاري با اين يافته ، قابل توجه باشد .
اين گزارش مي افزايد : بتازگي در تحقيقي كه در دانشگاه پورودو به عمل آمده است نيز بر كمبود اسيد چرب امگا 3 و رابطه آن با افزايش اختلالات رفتاري ، نظير بيش فعالي ، پرخاشگري ، اضطراب ، كج خلقي و اختلالات خواب پي برده اند و دكتر لئوگالاند متخصص اطفال در انستيتو تحقيقاتي گسل نيز كودكان دچار اين اختلالات را با افزودني هاي اسيدهاي چرب ضروري تغذيه كرده و به نتايج بسيار مفيدي دست يافته است . بر اساس اين گزارش بايد به اين مجموعه ، تحقيقات مجله لانست سال 1995 را نيز بيفزاييم كه ميان شب كوري و نارساخواني با كمبود اسيدهاي چرب ضروري در كودكان بيش فعال پي برده است
.مقاله اسیدهای چرب ضروری بدن
نقش اسيدهاي چرب در بدن :
1ـ ساختمان غشاء سلولي در بدن عمدتا از اسيدهاي چرب تشكيل يافته اند . غشاء سلولي اجازه مي دهد تا ميزان ضروري از مواد مغذي به درون سلولها وارد شده و مواد زائد بسرعت از داخل سلولها خارج گردند . براي آنكه سلولها قادر باشند اين وظيفه تبادل مواد مغذي و زائد را به نحو احسن به انجام رسانند بايستي غشاء سلولي سياليت ، پايداري و يكپارچگي خود را حفظ كند ، سلولهايي كه فاقد غشاء سلولي سالم مي باشند توانايي نگهداري آب و مواد مغذي را از دست داده و همچنين قابليت برقراري ارتباط با ساير سلولها را نيز از دست مي دهند . از آنجايي كه غشاء سلولي از چربي تشكيل يافته است ، سياليت و انعطاف پذيري آنها به نوع چربي مصرفي ما بستگي دارد . مصرف روغنهاي اشباع شده (هيدروژنه) غشاء سلولي را سفت و سخت مي كند و در مقابل مصرف روغنهاي غير اشباع سلامتي آنها را تضمين مي كند . امگا 3 نقش حياتي در ساختار غشاء سلولي دارد .
2ـ اسيدهاي چرب ضروري در كاركرد صحيح سيستم هاي عصبي ، توليد مثلي ، ايمني و قلبي ـ عروقي نقش حياتي دارند .
3ـ اسيدهاي چرب در بسياري از فرآيندهاي بيوشيميايي بدن نقش دارند .
4ـ 60 درصد مغز از چربي تشكيل يافته است . عملكرد صحيح مغز و سلولهاي عصبي به اسيدهاي چرب وابسته است . امگا 3 از اجزاء اصلي ساختمان مغز ، بافتهاي عصبي و شبكيه چشم مي باشد .
5ـ تحريك متابوليسم ، افزايش سرعت متابوليسم ، افزايش توليد انرژي
6ـ نقش در متابوليسم و نقل و انتقال كلسترول و تري گليسريدها
مقاله اسیدهای چرب ضروری بدن
7ـ نقش در تنظيم تقسيم سلولي
بسياري از مردم نمي توانند باور كنند كه چربي ها نيز براي سلامتي لازمند . اسيدهاي چرب در واقع سنگ بناي چربي ها هستند و بعضي از آنها از اين جهت ضروري خوانده مي شوند كه بدن نمي تواند آنها را بسازد و بايد حتما از طريق مواد غذايي تامين شوند .
اسيدهاي چرب ضروري چربي هاي اشباع نشده امگا 3 و امگا 6 را مي سازند . امگا 3 اصلي آلفا ـ لينولنيك اسيد است و مشتقات شامل ايكوزاپنتانوئيك اسيد (Eicosapentaeonic Acid) داكوزاهگزانوئيك اسيد (Dacosahexaenoic Acid) و چند تركيب ديگر است . امگا 6 اصلي نيز لينولئيك اسيد است كه مشتقات آن كاركردي در چشم و بينايي ندارند .
اسيدهاي چرب ضروري در تكامل بينايي در نوزادان نقش دارند . كمبود اين مواد (بويژه امگا 3) در بزرگسالان ممكن است سبب كاهش ديد شود . مطالعات نشان داده اند كه كمبود طولاني مدت ممكن است سبب تخريب شبكيه و ماكولا شود . بدن هر دو نوع اسيدهاي چرب ضروري را به پروستاگلاندين ها تبديل مي كند كه يكي از اثراتشان كمك به خرج مايع چشم و تنظيم فشار داخل چشم است .
مقدار توصيه شده مصرف اسيدهاي چرب ضروري براي امگا 3 ، 0.65 گرم و براي امگا 6 ، 4.44 گرم است ولي بسياري از محققين نسبت مصرف امگا 6 به امگا 3 را مهم مي دانند . مقدار مناسب اين نسبت 1 به 1 تا 4 به 1 است در حاليكه در بيشتر رژيم هاي غذايي اين نسبت بسيار بيشتر از اين است ، بنابراين مقدار مصرف امگا 6 در مقايسه با امگا 3 در بسياري از رژيم هاي غذايي بايد كاهش يابد .
بهترين منبع تامين امگا 3 ماهي است و مقدار توصيه شده مصرف 2 بار در هفته است . نكته اي كه بايد به آن توجه داشت اين است كه روغن ماهي راديكال هاي آزاد توليد مي كند و به همين دليل كسانيكه ماهي يا روغن ماهي زياد مصرف مي كنند بايد به ميزان كافي آنتي اكسيدان بويژه ويتامين E مصرف كنند .
نكته قابل توجه ديگر اين است كه بيشتر امگا 6 مصرفي از روغن نباتي حاصل مي شود به همين دليل استفاده از روغن مايع مي تواند ميزان امگا 6 مصرفي را تا حد زيادي كاهش دهد .
مقاله اسیدهای چرب ضروری بدن
اسيد هاي چرب ضروري نوعي چربي ويژه اند ، كه بدن ما قادر به ساخت آن نيست و به همين دليل بايد آنها را از طريق تغذيه و جيره روزانه غذايي دريافت كنيم . نوزادان نارس يا كودكاني كه به دفعات آنتي بيوتيك گرفته اند و يا آن دسته از كودكاني كه دستگاه ايمني ضعيفي دارند و دچار عفونت و آلرژي هاي پي در پي مي شوند ، در معرض كمبود اسيدهاي چرب ضروري قرار دارند .
اسيدهاي چرب ضروري عمدتا به دو گروه تقسيم مي شوند ؛ امگا 3 و امگا 6 كه در روغنهاي مايع ، نظير روغن آفتابگردان و در سس مايونز و بسياري از مواد غذايي ما بوفور وجود دارند و به همين دليل بدن ما بندرت دچار كمبود آنها مي شود ، در حالي كه بيشتر ما با كمبود اسيد چرب امگا 3 مواجهيم ؛ زيرا طي دو دهه هاي اخير ، رژيم غذايي جوامع شهري تغييرات شگرفي كرده است و با روشهاي هيدروژنه كردن روغنها ، مقادير چربيهاي خوب ، نظير امگا 3 كاهش بارزي يافته است .
امگا 3 به طور طبيعي در روغنهاي ماهي ، روغن كانولا ، روغن كتان ، جوانه گندم و حبوبات وجود دارد . دانشمندان دريافته اند كه امگا 3 موجود در روغنهاي ماهي ، اثر محافظتي اثبات شده اي در دستگاه قلبي و عروقي و عملكرد و مغز و بينايي دارد .
دیدگاه خود را ثبت کنید