فهرست مطالب
تاریخچه بیماری روانی، روانشناسی و روانپزشکی
تعریف بیماری روانی
نشانههای بیماری روانی
علت بیماریهای روانی
بیماریهای روانی چه عوارض و مشکلاتی دارد؟
اسامی و طبقه بندی بیماری روانی
تشخیص اختلالات روانی
بیماری روانی درمانی دارد؟
سخن آخر
بخشی از متن
تاریخچه بیماری روانی، روانشناسی و روانپزشکی
طی قرون گذشته با افرادی که به بیماری یا اختلال روانی مبتلا بودند به خوبی رفتار نمیشد، در حقیقت رفتاری بسیار خشن و وحشیانه با آنها داشتند؛ در گذشته مردم تصور میکردند که علت این اختلالات روانی حلول شیطان یا نیروهای ماورایی در فرد بیمار است و برای اینکه شیطان بدن فرد را ترک کند بیمار را در بدترین شرایط جسمی و روانی قرار میدادند، شرایطی مانند با آب داغ غسل دادن آنها، شلاق زدن، گرسنگی دادن و هر شکنجه دیگری.
اما در دوران رنساس دیدگاه برخی اطباء درباره بیماری روانی تغییر کرد، حتی بعضی نسبت به بی مسئولیتی جادوگران دربرابر اعمالی که در مواجه با بیماران انجام میدهند شدیدا انتقاد کردند.
اما در قرن هجدهم به دلیل روشنگریها و دستاوردهای علمی، تفکرات قدیمی جای خود را به تئوریهای جدید درباره بیماری روانی دادند. به این ترتیب دیگر بیمار روانی را ناشی از حلول شیاطین و ارواح نمیدانستند حتی در همین دوران بود که اولین بار اصلاح بیماری اعصاب به انگلیسی Neurotic یا Neurosis استفاده شد.
بهتدریج فعالیت پزشکان در این زمینه باعث اتفاق مهمی شد یکی از تأثیرگذارترین اشخاص در این دوره فیلیپ پینل بود. او زنجیر را از پای بیماران روانی باز کرد همچنین طبقهبندی از بیماری روانی را ارائه کرد، او وراثت و تأثیرات محیطی را از دلایل اصلی ابتلا به بیماری روانی بیان کرد، حتی توانست با ارائه متد درمان اخلاقی علائم برخی بیماران را کاهش دهد. بسیاری فیلیپ پینل را پدر علم روانپزشکی میدانند.
اما در پایان قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم سرعت تغییرات و پیشرفت در این دوره بسیار زیاد شد. اصطلاح اسکیزوفرنی برای اولین ابداع و شوک الکتریکی معرفی شد، زیگموند فروید یکی از اولین روانشناسان و مبدع روانکاوی بود و خودآگاه و ناخودآگاه را مطرح کردن. همچنین ریشه بسیاری از مشکلات را ناشی از تعارضات زمان کودکی میدانست. از دیگر دانشمندان علم روانشناسی در این زمینه میتوان به آدلر، یونگ، کارن هورنای اشاره کرد.
سرعت تغییرات و پیشرفت حتی بعد از جنگهایی جهانی افزایش یافت. درمانیهای جدید به ویژه رواندرمانیهای کوتاهمدت معرفی شدند و درمان آنالیتیک مطرح شد و شناخت درمانی وارد کارزار شدند. از طرفی نیز همزمان با پیشرفتهای روانشناسی کشف و یا تولید داروهای مناسب برای بیماران به تنهایی یک انقلاب به حساب میآمد. معروفی داروهای مانند لیتیوم، داروهای ضد افسردگی سه حلقهای مانند ایمیپرامین و همچنین مهارکنندههای MAO، کلردیازوپوکساید، دیازپام و فلوکستین همه در همین قرن اخیر به وقوع پیوست.
و ...
دیدگاه خود را ثبت کنید