هورالعظيم، باتلاقها، نيزارها و سواحل زيباي خليج فارس در جنوب و كوههاي بلند و برفگير در تمامي شمال و شرق جلگهي بسيار پست و گرم خوزستان، دورنما و چشماندازها و اقليمهاي متفاوتي در چهار سوي استان فراهم آورده است. به گزارش خبرنگار ايسنا دسترسي به آبهاي آزاد در طول سواحل جنوبي و داشتن رودخانههاي متعدد و پر آب كه از هزارههاي پيش از ميلاد زيستگاه اقوام كهن ايراني و مهد تمدن وكشت و كار و آبياري بوده، از مشخصههاي اصلي اكوتوريسم خوزستان است. به عبارتي ديگر عرصه اكوتوريسم خوزستان شامل 296000 هكتار تالاب بينالمللي شادگان و هورالهويزه ميباشد. همچنين مرز آبي استان شامل 230 كيلومتر كه با وجود درياچههاي پشت سد از جمله سد شهيد عباسپور روي هم رفته حدود يك سوم آبهاي شيرين در خوزستان جاري ميباشد.
جاذبههاي طبيعي و اكوتوريستي اين استان عبارتند از:
«درياچهي سد دز»
اين سد به ارتفاع 203 متر بلندترين سد خاورميانه و ششمين سد مرتفع جهان در 15 كيلومتري شمال شهر دزفول بر روي رودخانه دز بنا گرديده است كه پس از اتمام قادر خواهد بود حدود ¾ ميليارد متر مكعب آب در درياچهاي به وسعت 63 كيلومتر مربع ذخيره سازد. احداث اين سد و تنظيم جريان رودخانه اين امكان را بوجود ميآورد كه دو رودخانه دز و كرخه از طريق كانالي به طول 8 هزار و 500 متر و عرض 9متر و ظرفيت 20 متر مكعب در ثانيه به هم متصل گردد و آب كافي براي آبياري متجاوز از 30 هزار هكتار از اراضي واقع در منطقه كرخه تامين گردد. درياچه پشت سد نيز امكانات فراواني براي بهرهبرداريهاي جهانگردي و تفريحي دارد.
«درياچهي سد كرخه»
سد كرخه در سال 1334 شمسي بر روي رودخانه كرخه بنا شد، اين سد از نوع سدهاي انحرافي است كه آب رودخانه كرخه را به داخل دو شهر منحرف ميكند. طول سد 192 متر و ارتفاع آن 9 متر است. سد در وسط يك قسمت آبريز دارد كه طول آن 123 متر و ارتفاع آن از بستر رودخانه 5 متر است. درياچهي اين سد نيز امكانات فراواني براي بهرهبرداريهاي جهانگردي فراهم آورده است.
همچنين سدهاي عباسپور (سد كارون) و خليلخان (چهاربري) نيز قابليت بهرهبرداري براي جهانگردي دارند.
دیدگاه خود را ثبت کنید