(۴-۴-۴) کلید هوای فشرده Air Blast Oil C.B ..........................................................۱۸۳
(۴-۴-۴) نتیجه گیری ........................................................................................................۱۹۲
این مجموعه در مورد استفاده و تست مدار شکنها، کلیدهای قدرت، کلیدهای وصل مجدد اتوماتیک، فیوزها، سوئیچ ها، و لوازم دیگر رفع کننده های خطا و وسایل قطع بار جهت تعیین کردن مقادیر مشخصه این وسایل در شبکه های قدرت توضیحاتی را ارائه می دهد و همچنین محدوده عملکرد مفید آنها را تعیین می کند . شبکه های قدرت به وسیله پنج فاکتور مشخص می شوند:
۱- جريان خطاهای متقارن
۲- نسبت امپدانس خطای
۳- اندازه های مختلف جریان بار
۴- ولتاژ عملکرد سیستم
۵- اندازه ولتاژهای برگشتی سیستم در نقطه عملکرد قطع کننده ها
عملکرد صحیح و قابل اطمینان قطع کننده ها به آگاهی داشتن از این مشخصه ها و چهار مشخصه اول به کارکرد قطع کننده ها بستگی دارد.
در این مجموعه جزئیات شکل ولتاژهای برگشتی مورد بحث قرار می گیرد.
قطع کننده های مدار می توانند در حالتی که دو شبکه الکتریکی را به یکدیگر متصل کرده اند مورد بررسی قرار گیرند . هنگامیکه کلید ها باز هستند شبکه های الکتریکی از یکدیگر مجزا هستند و هر کدام از شبکه ها پس از وصل دارای مشخصه الکتریکی متفاوتی نسبت به قبل از وصل قطع کننده ها دارند.
امواج سریع در لحظه ی وصل به علت داشتن انرژی بالا قبل از اینکه به حالت پایدار برسند ولتاژهای گذرایی را تولید می کنند.
اختلاف ولتاژ
ولتاژ برگشتی است.
شکل (۱-۱): قطع سیستم به وسیله کلید
ولتازهای برگشتی شامل دو قسمت هستند. (شکل ۲-۱)
شکل (۲-۱)
۱- قسمت گذرا که بعد از عبور جریان از صفر پدید می آید.
۲- قسمت پایدار که نتیجه ی نوسان گذرا در اطراف خط اصلی است این قسمت بعد از این که حالت گذرا از بین می رود. برای مدت زیادی در دو طرف کنتاکتهای باز مدار شکنها وجود خواهد داشت.
(۲-۱) جریان های قطع
در مباحث مربوط به قطع کننده ها ، هدف اصلی جدا کردن یک عنصر از اجزای دیگر سیستم است. پنج فاکتور ذکر شده در بالا به دو دسته ی جریان های قطع شده و ولتاژهای برگشتی تقسیم می شوند وقتی که وسایل سوئیچینگ شروع به باز شدن می کنند در اطراف و نزدیکی جریان صفر یک قوس الکتریکی بین کنتاکتها زده می شود که این قوس در جریان صفر باید از بین رفته و خفه شود. در این هنگام بین کنتاکتهای باز ولتاژ برگشتی ظاهر خواهد شد.
بزرگی اندازه جریان از عوامل موثر در طول مدت زمان قوس الکتریکی می باشد. در نتیجه قطع جریان های مختلف بستگی به توانایی وسایل سوئیچینگ خواهد داشت به همین دلیل در بحث توانایی ولتاژهای برگشتی دانستن جریانهای رفع عیب مورد لزوم در حالت عیب و بدون عیب مهم است.
(۱-۲-۱) جریان خطا
حالت های سوئیچینگ جریانهای خطا باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرند برای تعیین مقادیر نامی و کار تجهیزات مقدار ماکزیمم جریان خطا از فاکتورهای اولیه می باشد. در مباحث مربوط به T.R.V حالت های مختلفی برای جریان خطا وجود دارد که دارای اهمیت می باشند.
- حداکثر جریان خطا
- جریان خطای کاهش یافته
- خطای محدود شده ترانس فورماتور
این سه قسمت مهم مورد بحث قرار می گیرند زیرا T.R.V های مختلف با سه قسمت یادشده ارتباط دارند.
جریان خطای حداکثر معمولا به خطاهای باس یا خطاهای نزدیک مدارشکنها مربوط می شود.(شکل۳)
شکل (۳-۱): مشخصه ی ولتاژهای برگشتی نمایی
جریان خطای کاهش یافته یا نازل نزدیک خط اتفاق می افتد. امپدانس خط مقدار جریان خطا را کاهش می دهد و اندازه جریانی که توسط مدارشکنها باید قطع شود کم می شود اما در این حالت به علت تاخیر زمانی که مربوط به مدت انتقال خطا در طول خط می شود یک جزء دیگر نیز با T.R.V جمع خواهد شد که این جریان ها ۷۰ تا ۹۵ درصد جریانهای خطا را تشکیل می دهند.
شکل (۴-۱): مشخصه ی T.R.V برای خطای خط کوتاه
در بسیاری از مدلهای شنیه بندی جریان خطا به وسیله ترانسها محدود می شود که این خطاها در حدود ۷ تا ۳۰ درصد وجود دارند. ولتاژهای برگشتی ناشی از پارامترهای ترانسفورماتور معمولا به صورت شکل موجهای نوسانی فرکانسی بالا(در حدود KHz ۱۰) مشخص می باشند.
لینک بازاریابی این فایل که مخصوص نام کاربری شما ایجاد شده است را کپی و در شبکه های
اجتماعی یا سایت و وبلاگ خود منتشر کنید و از 10 تا 15 درصد پورسانت بازاریابی فروش این
فایل بهره مند شوید.
دیدگاه خود را ثبت کنید