فهرست مطالب
مقدمه
حوزههاي موضوعي( عرصههاي فعاليت) يونسكو
مأموريت هاي يونسكو
كشورهاي عضو
انواع آثار
نحو ثبت آثار در یونسکو
ویژگیهای آثار برای ثبت در یونسکو
مراحل ثبت آثار
آثار ثبت شدهی ایران در یونسکو
بخشی از متن
مقدمه
یونسکو مخفف نام سازمان آموزشي، علمي و فرهنگي ملل متحد با هدف پيشبرد صلح و رفاه همگاني در جهان از طريق همكاري ميان ملتها میباشد که در این راستا دارای اهداف و اساسنامه ای می باشد در مبحث زیر درباره سازمان یونسکو بحث توضیح خواهیم داد.
در اول نوامبر سال 1945 درست هنگام پايان جنگ جهاني دوم كنفرانس بزرگي در لندن تشكيل شد. در اين كنفرانس نمايندگان چهل كشور شركت كردند. فرانسه و انگلستان به عنوان دو كشوري كه بيشترين صدمات را از جنگ تحمل كرده بودند، پيشنهاد كردند سازماني با هدف نهادينه ساختن فرهنگ صلح به معناي واقعي كلمه تأسيس شود. از نظر آنان سازمان جديد بايد در راه «همبستگي فكري و اخلاقي بشريت» خدمت كند و مانع از وقوع جنگ جهاني ديگر شود.
در 19 نوامبر 1945، 37 تن از نمايندگان كشورها اساسنامة يونسكو را امضا كردند و بدين ترتيب سازمان آموزشي، علمي و فرهنگي ملل متحد(يونسكو) با هدف پيشبرد صلح و رفاه همگاني در جهان از طريق «همكاري» ميان ملتها تأسيس شد. از آنجا كه صلح بايد بر اساس همبستگي معنوي و فكري پي ريزي شود و از آنجا كه «جنگها نخست در اذهان بشر آغاز مي شود، دفاع از صلح نيز بايد در ذهن انسانها شكل گيرد» (همانگونه كه در آغاز ديباچة يونسكو آمده است) ، رسالت يونسكو بيش از هر چيز اخلاقي است و با روح انسان سر و كار دارد. بنابراين يونسكو مأموريت يافته است كه در مقام سازماني براي «همكاري فكري» در سطح بين المللي خدمت كند.
-)يونسكو با ازدياد و تقويت مناسبات آموزشي، علمي و فرهنگي دو هدف كاملاً پيوسته را تعقيب مي كند:
و ...
دیدگاه خود را ثبت کنید