روژه حسابداری قیمت تمام شده یا همان حسابداری صنعتی در 37 صفحه بصورت فایل word و قابل ویرایش تهیه شده است در این پروژه ابتدا حسابداری صنعتی را تعریف کرده و سپس حسابداری صنعتی(قیمت تمام شده محصولات کشاورزی را تشریح کرده و مراحل تولید کشاورزی اعم از کاشت داشت برداشت و در ادامه طبقه بندی محصولات کشاورزی را تشریح کرده و در ادمه با محاسبه قیمت تمام شده یک کیلو محصول گندم را محاسبه نموده است و در پایان نتیجه گیری و به ارائه پیشنهادات پرداخته است
این فایل برای دانشجویانی که بدنبال یک پروژه حسابداری با رویکردی کاملا علمی و پژوهشی و موضوعی جدید هستند گزینه ای مناسبی میباشد چرا که تفکر دانشجویان نسبت به حسابداری صنعتی وبهایابی معطوف به کارخانه های صنعتی میباشد و توجه باینکه در بخش کشاورزی و تولید محصولات کشاورزی هم میتوان از حسابداری قیمت تمام شده استفاده کرد مقوله ای نسبتا جدید و نو برای ارائه پروژه میباشد مقدمه.. 1 تاریخچه گندم.. 4 تاریخچه تحقیقات گندم در ایران.. 4 مفروضات لازم.. 5 ويژگيهاي صنايع كشاورزي از ديدگاه سيستم حسابداري صنعتي عبارت است از:. 6 مراحل توليد در عمليات كشاورزي.. 7 مرحله كاشت... 7 مرحله داشت... 7 مرحله برداشت... 8 تعاریف و اصطلاحات آورده شده در پروژه. 8 هزينه آب مصرفي.. 9 هزينه بذر مصرفي.. 10 كود مصرفي.. 10 سربار جذب شده. 11 هزينه هاي سربار توليدي.. 12 عناصر تشکیل دهنده بهای تمام شده. 13 بهای تمام شده هر کیلو محصول گندم.. 13 حسابداری بهای تمام شده. 14 روشهای طبقه بندی هزینه ها16 الف: طبقه بندی هزینه ها به تفکیک عوامل اصلی بهای تمام شده. 16 ب: طبقه بندی هزینه ها به مستقیم و غیر مستقیم.. 16 هزينه هاي سربار غير مستقيم مراكز. 16 هزينه هاي ماشين آلات... 16 هزينه هاي ثابت... 16 هزينه هاي متغيير. 17 هزينه استهلاك... 17 ج: طبقه بندی هزینه های متغیر و ثابت... 17 د: طبقه بندی هزینه ها با توجه به وقایع سازمانی :. 17 ه: طبقه بندی هزینه ها به روش ترکیبی:. 17 مراکز هزینه.. 17 منظور از حسابداری (بهای تمام شده) چیست؟. 18 مروری اجمالی بر بهای تمام شده یک کیلوگندم.. 19 مراحل کشت گندم.. 19 مراحل تهیه زمین جهت کاشت گندم شامل مراحل زیر می باشد.. 20 ماخار یا آبیاری زمین قبل از شخم:. 21 شخم :21 اهداف مهم شخم زدن.. 22 دیسک :. 22 ماله کشی( تسطیح نسبی) :. 23 کودپاشی :. 23 اثر پتاسیم بر روی محصول گندم.. 24 خصوصیات بذر و بذرکاری.. 26 وزن هزار دانه ارزش مصرفی بذر. 27 فرمول محاسبه قیمت تمام شده :. 30 محاسبه بهای تمام شده یک کیلو گندم.. 30 ۳ـ سربار کارخانه.. 33 سایر هزینههای غیر مستقیم تولیدی.33 داراییهای زیستی مولد و غیر مولد:33 شناسایی درآمد در مقطع تکمیل:34 پیشنهادات... 37
در گذشته کشاورزی و دامداری به شیوهای سنتی و صرفاً برای رفع نیازهای خانوادگی مورد بهرهبرداری قرار میگرفت. در ساختارهای سنتی، هدف تأمین قوت و مایحتاج خانواده و گذران زندگی از محل تولید مازاد بر مصرف شخصی، بوده است. در آغاز هزاره سوم، با رشد تصاعدی جمعیت در سراسر جهان از یک سو، و بهرهبرداری بیش از پیش از منابع محدود زمین از سوی دیگر، تأمین قوت به مایهی اصلی دلنگرانیهای بشر آینده تبدیل شد. بنابراین بشر ناگریز به اتخاذ راهبردهایی است که هم پاسخگوی نیازهای اولیهی جامعه بوده و هم توان خود سامانی زمین حفظ گردد. در این راستا و در چارچوب اهداف نظام ترویج، با پیشرفت تکنولوژیهای تولید، برکشاورزی و دامداری مبتنی بر شیوههای زراعت متمرکز یا کشت و دامداری سرمایه بر، که از آن تحت عنوان کشاورزی صنعتی یاد میشود، تاکید نمود. تغییر تدریجی سیستم کشاورزی سنتی که منطبق با شرایط اقتصادی و اجتماعی زمانهای قدیم بوده، و همچنین توسعه و پیشرفت تکنولوژی امروزی در امر تولیدات کشاورزی، موجب شده تا واحدهای کشاورزی در عصر حاضر براساس قواعد و اصول اقتصاد تجارت هدایت و رهبری شوند. این امر در اغلب کشورهای پیشرفته جهان از یک سو به خاطر بهرهگیری مؤثر و مطلوب از عوامل تولید و از سوی دیگر به خاطر الزامی بودن بازده معقول سرمایهگذاری در فعالیتهای تولیدی کشاورزی از دیرباز مرسوم و متداول گشته است (اشتین هاوزر،1374). آنچه که در این میان حائز اهمیت است اینکه، «واحدهای بزرگ کشاورزی را نمیتوان با شیوههای سنتی اداره کرد و چرخاندن امور آنها به نرمافزارهای جدیدی از جمله در زمینه اطلاعات نیازمند است»(فرقاندوست حقیقی و پاک مرام، 1385). از این رو فراهم سازی اطلاعات حسابداری که لازمه مدیریت بهتر واحد کشاورزی است، می تواند به عنوان یک تکنیک ترویجی، کشاورزان را در دستیابی به این مهم یاری رساند.
ابتدا تعریفی از حسابداری بهای تمام شده و طبقه بندی هزینه در حسابداری بهای تمام شده اشاره ای خواهم نمود.
چه چیزی را به چه قیمتی به دست آورده ایم؟ پاسخ این سوالات در حسابداری به وسیله تکنیکها و روشهایی داده می شود که به آن حسابداری بهای تمام شده یا حسابداری صنعتی می گویند. شناخت و طبقه بندی صحیح هزینه ها، تعیین محل وقوع آنها و تخصیص درستشان به انواع فعالیتهای سازمان و نهایتا تجزیه و تحلیل نتایج بدست آمده را می توان به عنوان هدف اصلی سیستم بهای تمام شده نامید. – قبول یا عدم قبول سفارش مشتریان – تعیین قیمت فروش محصولات – تولید یا عدم تولید یک محصول خاص – افزایش یا کاهش حجم تولید محصولات – ایجاد یک خط تولید جدید و یا توسعه واحد صنعتی – حذف و یا ایجاد تغییر در خط تولید موجود – تغییر در کیفیت محصولات و یا تغییر در فرآیند تولید تصمیم گیری در مورد هر یک از موارد فوق و دهها مورد دیگر از این قبیل، بدون داشتن یک سیستم مناسب حسابداری بهای تمام شده، اگر غیر ممکن نباشد، بدون شک خالی از اشکال نخواهد بود. محاسبه بهای تمام شده در بدو امر کاری ساده به نظر می رسد. چرا در هر موسسه تولیدی، حداقل برای محاسبه سود و زیان سال، ناچارند که هزینه ها را ثبت و در مقابل درآمدها قرار دهند. حال کافی است که مشخص شود در طی سال چه محصولاتی و با چه کمیتی تولید شده است که با تخصیص این هزینه ها به تولیدات، قیمت تمام شده هر محصول بدست خواهد آمد. آنچه که گفتیم، اساس کار حسابداری بهای تمام شده است ولی انجام این کار به مراتب از گفتن ان مشکل تر است.
موسسات تولیدی در جریان عملیات خود، مواد اولیه را با کمک تکنولوژی و کار نیروی انسانی به محصول تبدیل می کنند . پس عوامل تشکیل دهنده بهای تمام شده محصولات یک موسسه تولیدی را می توان در سه بخش کلی هزینه مواد، هزینه کار و هزینه سربار طبقه بندی کرد.
هزینه های مستقیم هزینه های هستند که بتوان آنها را به سهولت به واحد محصول تخصیص داد مثل هزینه مواد اولیه، هزینه پرسنلی که مستقیما با مواد و ماشین آلات سازنده محصولات کار می کنند و بقیه هزینه ها غیر مستقیم تلقی می شوند یعنی هزینه های مواد اولیه و پرسنلی که در تعریف فوق به صورت مستقیم تلقی نمی شوند.
هزينه هايي هستند كه منحصر به يك مركز هزينه خاصي نبوده و به چند يا كليه مراكز مربوط ميشود. هزينه هاي سربار غير مستقيم مراكز بايد با استفاده از مباني مناسبي بين ساير مراكز تسهيم گردند.
هزينه ماشين آلات يا ادوات زراعي را ميتوان به سه گروه تقسيم كرد
هزينه هائي هستند كه براي خريد يا مالكيت يك ماشين صرف ميشود صرفنظر از اين كه چطور و چقدر از آن استفاده ميشود. اين هزينه ها شامل بهره، ماليات، بيمه و انبار ميشود.
اگر حالا بخواهیم بهای بهای تمام شده یک کیلو گندم قبل از بوجاری و هزینه های دیگر در نظر بگیریم
قیمت تمام شده بذر برای 100 کیلو گندم 340000 قیمت تمام شده هزینه شخم زنی و بذر " 250000 قیمت تمام شده کود دهی سم پاشی و ابیاری " 280000 قیمت تمام شده سایر هزینه مانند کمباین و... " 300000
بر اساس استاندارد حسابداری شماره ۲۶ ( فعالیتهای کشاورزی) تولیدات کشاورزی باید در زمان برداشت به ارزش منصفانه پس از کسر مخارج برآوردی زمان فروش اندازه گیری شود. درهنگام خرید بذر ثبت زیر انجام می شود کنترل مواد ۴۱۰ وجه نقد/ حسابهای پرداختنی ۴۱۰ در مورد کاشت بذر ثبت زیر در حسابها صورت خواهد پذیرفت حساب کالای در جریان ساخت ( داراییهای غیرمولد) ۴۱۰ کنترل مواد 410
دیدگاه خود را ثبت کنید