پاورپوینت بررسی در و پنجره چوبی در 55 اسلاید قابل ویرایش و قابل ارائه برای درس عناصر و جزئیات ساختمانی
((همراه با هدیه ویژه))
فهرست مطالب :
مقدمه
انواع پنجره
در - پنجره
اُرسى
كاركرد سطح مشبك پنجره های ارسی
روزن
جامخانه
فخرومدین
هر لته در از اجزاء زیر تشکیل یافته است
اتصالات چوبی را می توان به دو گروه تقسیم کرد
اتصال میخ چوبی
اتصالات دو زبانه ای
اتصالات نیم و نیم
اتصال زاویه دار نیم و نیم
اتصالات کُنِشکاف
اتصال فارسی
اتصالات به همراه مواد کمکی
شیوه های تزئین درهای چوبی
کوبه
لولا
دستگیره
رو کلیدی
بوم سازی و آماده کردن سطح چوب و تهیه لایه تدارکاتی
روغن کمان
اجزای تشکیل دهنده ارسی
ویژگیهای پنجره های تمام چوب
در صاف پر
در صاف میان اسکلتی
در تنکه ای
در تخته ای
چارچوب فلزی
مقدمه
طبیعى است که هر بنا در پایان کار ساختمان، نیاز به در و پنجره دارد. شاید کهنترین مدارک و نمونههاى در و پنجره در معمارى ایران را بتوان در نقش قلعههاى مادى در آثار دور شاروقین یافت، که در همهٔ آنها دروازههایى قرار دارد که داراى دولته است که به احتمال زیاد از چوب ساخته و روى آن آهنکوب مىشده است.
کهنترین درى که تا چند سال پیش، از آثار آغاز اسلام ایران بهجاى مانده بود، در دروازه مهریز (معریجرد) یزد بوده. این در با سه در دیگر به امر سرهنگان ابوجعفر کاکویه براى چهار دروازهٔ یزد توسط یک هنرمند آهنگر اصفهانى ساخته شده بود.
در - پنجره
در - پنجرهها انواعى از پنجره بودند که یا به صورت همزمان کارکرد در و پنجره داشتند یا اگر بهعنوان در مورد استفاده نبودند، اما مشخصات در را داشتند. از ویژگىهاى در - پنجرهها وجود سطحى شفاف در تمام یا قسمتى از سطح در - پنجره بود که نور از آنجا به فضاى درون راه مىیافت. بسیارى از فضاهاى ساده معمارى از طریق همین در - پنجرهها نور خود را تأمین مىکردند؛ مثل حجرههاى برخى کاروانسراهاى کوچک برون شهری. برخى الگوهایِ رفتارى مربوط به سکونت را مىتوان در پیدایش این نوع پنجره و تداوم کاربرد آن تا دوران معاصر، موثر دانست. زیرا در حالتى که افراد براى دید کافى در هنگام نشستن روى زمین نیاز به چشمانداز مىداشتند، باید از سطحى به بیرون مىنگریستند که از کف اتاق شروع مىشد. زیرا خط افق در این حالت در ارتفاع تقریباً شصت سانتىمترى از کفى قرار داشت که بهترین دید را براى شخص فراهم مىکرد، با توجه به اینکه سطح کف اتاقها بالاتر از سطح حیاط بود.
كاركرد سطح مشبك پنجره های ارسی
1 - تامین نور فضای درونی
2- در معرض دید قرار دادن فضای بیرونی
3- كاهش شدت تابش نور آفتاب و گرما
4- ایجاد زیبایی در نمای ساختمان
5- حفظ حریم
6- دور كردن حشرات مزاحم (شیشه های رنگی پنجره های ارسی با ایجاد نورهای رنگارنگ باعث دور شدن و خارج شدن حشرات مزاحم از فضای بیرونی اتاق های دارای پنجره های ارسی می شوند.)
پیش نمایش فایل
جهت دریافت فایل کامل پاورپوینت بررسی در و پنجره چوبی لطفا آن را خریداری نمایید
دیدگاه خود را ثبت کنید