دانلود جزوه اکولوژي در قالب Pdf و در 375 صفحه.
فصل 1 :گیاه و محیط 16
-1 نور 17
تشعشع خورشیدي 17
اتمسفر به عنوان پالایشکننده و منعکسکننده 17
اهمیت اکولوژیکی نور در زمین 18
نور فرابنفش 18
تشعشع فعال فتوسنتزي 19
نور مادون قرمز 19
ویژگیهاي تابشی نور مرئی 19
کیفیت نور 19
شدت نور 20
مدت نور 20
عوامل تنوع در نور 21
فصل 21
عرض جغرافیایی 21
ارتفاع 21
پستی و بلندي 21
کیفیت هوا 22
ساختار کانوپی پوشش گیاهی 22
سرعت فتوسنتز 23
کارآیی فتوسنتزي و عوامل محیطی 23
تفاوت در مسیرهاي فتوسنتزي 24
اندازهگیري سرعت فتوسنتز 24
اشکال دیگر واکنش به نور 25
جوانهزنی 25
رشد و نمو 25
استقرار 25
رشد گیاه 25
نورگرایی 26
فتوپریود 26
بخش قابل برداشت گیاه 27
مدیریت نور در اکوسیستمهاي کشاورزي 28
«5» اکولوژي زراعی
انتخاب گیاه 28
تنوع سیستم کاشت و ساختار کانوپی 29
-2 درجه حرارت 29
خورشید به عنوان منبع انرژي گرمایی زمین 29
الگوهاي تغییر درجۀ حرارت در سطح زمین 30
تغییرات عرض جغرافیایی 30
تغییرات ارتفاع 31
تغییرات فصلی 31
تأثیرات ناشی از دریاها در مقایسه با خشکیها 31
تغییرات پستی و بلندي 32
واکنشگیاهان به درجۀ حرارت 32
سازگاري به درجۀ حرارتهاي بسیار کم و زیاد 32
گرما 33
سرما 33
دورة گرمایی در گیاهان 34
بهاره شدن 34
میکروکلیما و کشاورزي 34
نیمرخ میکروکلیمایی 35
تغییر دادن درجۀ حرارت میکروکلیما 35
پوشش گیاهی 36
پوشش غیرزنده 36
پوشش خاك 36
گلخانهها و سایه اندازها 37
روشهاي حفاظت گیاهان از خسارت سرما 37
-3 رطوبت و بارندگی 38
بخار آب در اتمسفر 38
نزولات 39
چرخۀ هیدرولوژیکی 39
انواع بارش 40
بارندگی جابهجایی 40
بارندگیهاي کوهستانی 40
بارندگیهاي سیکلونی 40
الگوهاي بارندگی 41
اکوسیستمهاي کشاورزي دیم 41
اکوسیستمهاي کشاورزي سازگار به رطوبت فراوان 42
اکوسیستمهاي کشاورزي سازگار به تناوب فصول خشک و مرطوب در مناطق حاره 42
دیم کاري 43
-4 باد 44
زراعت «6»
اثرات مستقم باد بر گیاهان 44
پسابش 44
کوتولگی 44
تغییر شکل 45
خسارت و از بین رفتن ریشه گیاهان 45
تغییرات در ترکیب هواي اطراف گیاهان 45
فرسایش بادي 46
انتقال بیماریها و حشرات 46
اثرات مطلوب باد 46
انتقال بیماریها و حشرات 47
روشهاي اصلاح الگوهاي باد و کاهش اثرات باد 47
بادشکنها 47
روشهاي کاشت 48
زمان کاشت 49
-5 خاك زراعی 49
ساختمان خاك 50
قابلیت انجام کار 52
قابلیت عبور و مرور 54
شخم حداقل یا صفر 54
زهکشی 55
-5-1 آب در خاك 56
حرکت آب به داخل و خارج خاك 56
نفوذپذیري 56
نفوذ عمقی 56
تبخیر 57
تعرق 57
قابلیت دسترسی رطوبت خاك 57
جذب رطوبت خاك به وسیلۀ گیاه 58
حرکت کاپیلاري (موئینگی) آب 58
آب اضافی در خاك 59
اثرات منفی آب اضافی 59
سیستمهاي زهکشی 60
محصولات زراعی سازگار با خاکهاي مرطوب 60
سازگاري به آب اضافی آب در سطح اکوسیستم 61
کمبود آب در خاك 61
اکولوژي آبیاري 62
تشکیل نمک 62
تغییرات اکولوژیکی 63
«7» اکولوژي زراعی
بهینه سازي مصرف منابع آب 63
کارآیی مصرف آب 63
کارآیی تعرق 63
کارآیی تبخیر و تعرق 64
انتخاب محصول زراعی و طراحی اکوسیستم زراعی 64
کشت با آیش 64
مدیریت تبخیر سطحی 64
-5-2 عوامل مفید موجود در خاك 66
تثبت ازت 66
مواد معدنی 68
عوامل جلوگیري کننده از گسترش بیماریها 69
ماده آلی و ساختمان خاك 69
قارچهاي درون زي یا اندوفیتها 70
-6 آتش 70
آتشدر اکوسیستمهاي طبیعی 71
اثرات آتش سوزي بر خاك 71
عوامل غیرزنده 71
عوامل زنده 73
سازگاري در گیاهان به آتش 73
آتشدر اکوسیستمهاي زراعی 74
کشاورزي متحرك (جابهجایی) 74
فصل 2:چرخه عناصر غذایی 75
تأمین مواد غذایی آلی 75
فسفر 78
پتاسیم 79
کلسیم و منیزیم 79
گوگرد 80
عناصر میکرو 81
چرخههاي عناصر غذایی در اکوسیستمهاي زراعی 81
اکوسیستمهاي زراعی غیرفشرده 81
اکوسیستمهاي زراعی فشرده 82
اکوسیستمهاي زراعی فشرده حدواسط 83
ازت در اکوسیستمهاي کشاورزي 84
تبدیل و تغییرات عمده در ازت 85
اکسیداسیون و احیاء 85
86 N اکسیداسیون 2
نیتریفیکاسیون یا اکسیداسیون بیولوژیکی آمونیوم 86
احیاء بیولوژیکی ازت 87
زراعت «8»
معدنی شدن ازت 87
اثرات متقابل ازت با سطح ذرات خاك 88
انحلال ازت در آب 88
چرخههاي ازت 88
مقایسه اکوسیستمهاي کشاورزي و طبیعی 88
بررسی چرخههاي ازت در اکوسیستم خاك، مزرعه و حوزة آبخیز 89
چرخه ازت در واحد خاك (پدان): 89
تلفات ازت: 90
چرخۀ ازت در مزرعه 91
تلفات ازت: 92
1- تأثیر عوامل محیطی بر محصولات زراعی 95 : فصل 3
اثر عوامل محدود کننده، تشدید کننده و منبع و مخزن 95
فتوسنتز و تولید 96
فتوسنتز و سازگاري 97
فتوپریود و نمو گیاه 99
انرژي خورشیدي، نیاز تبخیر و کارآیی مصرف آب 101
تعریق و عمل روزنه 102
اثرات کمبود آب بر عملکرد گیاه 102
کارایی مصرف آب 105
حرارت 105
درجه حرارت و رشد گیاه 106
درجه حرارت و نمو گیاه 106
تنش حرارتی 107
عکسالعملهاي کمی گیاهان زراعی نسبت به عوامل محیطی 108
رشد رویشی 110
رشد زایشی 110
رشد گیاهی زراعی 110
تعیین مراحل فنولوژي گیاهان زراعی 111
جواب بذور: 113
فرآیندهاي جوانهزنی: 113
رشد رویشی 116
رشد زایشی 117
فصل 4:تولید در کشاورزي 119
شاخص برداشت یا شاخص گیاه زراعی 119
عملکرد گیاه زراعی 120
عوامل محدود کننده 122
آب و هوا 124
حداکثر عملکرد 124
«9» اکولوژي زراعی
بیان ریاضی تولید در کشاورزي 126
تولید در جوامع گیاهی: 131
فصل 5:روابط متقابل گونهها در جوامع گیاهان زراعی 134
حضور توأم 135
همزیستی 136
روابط متقابل سودمند در اکوسیستمهاي زراعی 137
اثرات تداخلی سودمند گیاهان پوششی 137
اثرات سودمند علفهاي هرز 138
تغییر دادن محیط سیستم زراعی 138
فصل 6 :کشت مخلوط 139
بررسی تئوري رایج در چند کشتی 141
معیار برتري کشت مخلوط 141
اصل رقابتی تولید 142
اصل مساعدت در تولید 143
مکانیزمهاي تولید رقابتی 144
توزیع نور در محیط 144
توزیع منابع در خاك 145
تغییرات محیطی ایجاد شده در راستاي اصل مساعدت در تولید 146
ازت 146
عناصر غذایی غیرازته 147
جلوگیري از شیوع آفت 148
آفتابگردان 149
مراحل نمو 152
سازگاري 154
تناوب زراعی 156
تاریخ کاشت 157
روش کاشت 159
آبیاري 161
برداشت 162
موارد استفاده 162
لویبا روغنی 164
مراحل نمو 166
سازگاري 167
تناوب زراعی 169
کود شیمیایی 170
تاریخ کاشت 171
روش کاشت 172
آبیاري 174
زراعت «10»
برداشت 175
موارد استفاده 176
کلزا 177
خصوصیات گیاهی 178
مراحل نمو 179
ارقام 183
تناوب زراعی 184
تاریخ کاشت 186
روش کاشت 187
آبیاري 189
برداشت 190
موارد استفاده 191
پنبه 192
مراحل نمو 196
سازگاري 200
تناوب زراعی 202
کود شیمیایی 203
تهیه بستر 204
تاریخ کاشت 204
روش کاشت 205
آبیاري 209
برداشت 210
مواد استفاده 212
چغندر قند 215
مراحل نمو 218
سازگاري 219
تجمع قند 221
تناوب زراعی 222
کود شیمیایی 224
تهیه بستر 226
تاریخ کاشت 226
روش کاشت 228
آبیاري 229
برداشت 231
تولید بذر 235
نیشکر 235
رشد و نمو 238
سازگاري 239
«11» اکولوژي زراعی
تناوب زراعی 241
کود شیمیایی 242
تاریخ کاشت 244
آبیاري 244
برداشت 245
سیب زمینی 247
مراحل نمو 251
سازگاري 253
تناوب زراعی 255
کود شیمیایی 256
تهیه بستر 258
تاریخ کاشت 258
روش کاشت 260
آبیاري 263
برداشت 266
انبارداري 269
موارد استفاده 273
تقسیم بندي و اهمیت گیاهان علوفهاي 274
تقسیم بندي گیاهان علوفهاي 275
تقسیم بندي گیاهان علوفهاي براساس دوره رویش 275
275 Annual گیاهان علوفهاي یک ساله
275 Perennial گیاهان علوفهاي چند ساله
تقسیمبندي گیاهان علوفهاي براساس نحوه استفاده از اندامهاي مختلف گیاه 276
تقسیم بندي گیاهان علوفهاي براساس نحوه کشت 277
کشت اصلی 277
کشت مخلوط 277
کشت فی مابین 278
زیرکاشت مخلوط 279
کاشت در کلش 279
اهمیت گیاهان علوفهاي در تغذیه دامها 280
ترکیب گیاهان علوفهاي 280
تغییرات ترکیب علوفه 281
الف- تغییرات مواد آلی در برگ و ساقه 281
ب- تغییرات در اثر مرحله رشد 282
ج- اثر سایر عوامل 283
ارزش غذایی نباتات علوفهاي 284
تثبیت ازت به وسیله گیاهان لگومینوز 286
چگونگی همزیستی لگومینوز – ریزوبیوم 287
زراعت «12»
باکتريهاي مختلف گیاهان خانواده لگومینوز 289
تشکیل گره در ریشه گیاهان خانواده لگومینوز 291
ورود ریزوبیوم به تارهاي کشنده 292
شکل و طول عمر گرهکها 293
شرایط تشکیل گره و تثبیت ازت 293
الف: عوامل مطلوب براي تثبیت ازت: 296
ب- عوامل نامطلوب در تثبیت ازت 297
297 Medicago sativa یونجه
مشخصات گیاهشناسی 298
اکولوژي یونجه: 299
روش کاشت یونجه: 300
تأمین مواد غذایی یونجه و کوددادن 301
خصوصیات مطلوب براي انتخاب بذر 302
عملیات داشت 303
عملیات برداشت یونجه 304
مصارف یونجه 306
بذرگیري یونجه: 307
309 Clover شبدرها
خواص بتانیکی شبدر قرمز 310
اکولوژي 311
کاشت شبدر قرمز 311
برداشت شبدر بذر 312
313 trifolium repens L شبدر سفید
خصوصیات گیاه شناسی 313
اکولوژي: 314
کاشت و برداشت شبدر سفید: 315
316 Tgrifolium alexandrium شبدر مصري یا شبدر برسیم
مشخصات گیاه شناسی شبدر مصري 316
اکولوژي 316
خواص زراعی 317
317Trifolgum resupinatum شبدر ایرانی
اکولوژي 318
مشخصات گیاهشناسی 318
کاشت و داشت و برداشت شبدر ایرانی 319
گروه ملی لوتوي و لوتوسها 320
320Melilotus SPMil شبدر شیرین
مشخصات گیاه شناسی 320
کاشت داشت و برداشت شبدر شیرین 321
«13» اکولوژي زراعی
322 Lotus corniculatus شبدر پنجه کلاغی
323 Onobrychisviciaefolia Scop=onobrychissativq Lam Common sainfoin اسپرس
مشخصات گیاه شناسی 323
کاشت داشت و برداشت اسپرس 324
324 Vicia spp گروه ماش و باقلا
ارزش غذایی علوفه ماشها 325
خصوصیات زراعی 326
327 Vicia faba باقلا
مشخصات بتانیکی 327
خصوصیات زراعی 327
329 Pisum sp گروه نخود سبز
329 Glycinel سویا علوفهاي
خصوصیات زراعی 330
برداشت سویا 331
ارزش غذایی 331
332 Lathyrus Lsp گروه خلر یا سنگنک
ارزش غذایی 332
خصوصیات زراعی 332
333 (Arachis hypogeaaL) بادام زمینی
333 Graminea گیاهان علوفهاي از خانواده گرامینه
334 (Zea Mays) Corn ذرت
مصارف ذرت 334
خصوصیات زراعی 334
عملیات کاشت ذرت: 335
برداشت ذرت دانهاي: 336
337 Sorghum SP ذرت خوشهاي
اکولوژي سورگوم 337
وجود ماده سمی در سورگوم 338
خصوصیات زراعی ذرت خوشهاي 339
عملیات داشت 340
برداشت سورگوم 341
ارزش غذایی ذرت خوشهاي 342
343 Hordeum vulgare جو
344 Avena sativa یولاف
خصوصیات زراعی 345
346Secale cereale L چاودار
فصل پنجم:ریشهها و غدههاي علوفهاي 347
347 beet چغندر
زراعت «14»
انبار کردن چغندر علوفهاي 348
سیلو کردن چغندر علوفهاي 349
تغذیه دامهاي مختلف با چغندر 349
ترکیبات چغندر علوفهاي 349
استفاده از محصولات فرعی چغندرقند به عنوان علوفه: 350
351 Potato سیب زمینی
خصوصیات زراعی 351
ارزش غذایی سیب زمینی: 352
نقشگیاهان علوفهاي در تناوب زراعی 352
تولید و افزایشموادي حاصلخیز کننده مناسب براي خاك: 353
- زهکشی درون طبقات خاك: 353
حفاظت خاك: 354
نقشلگومها در تناوب زراعی 354
تناوب غلات با لگومها در دیم کاري 355
- محسنات و مزایاي استفاده از لگومها در تناوب دیم 355
کیفیت علوفه 355
شیمی علوفه 356
ترکیبات ازته 357
ترکیبات ازته غیرپروتئینی 357
هیدراتهاي کربن، از جمله پکتین 358
لیگنین 358
لیپیدها 359
اسیدهاي آلی 359
رنگدانهها 359
ویتامینها 359
مواد معدنی 360
تجزیۀ تقریبی علوفه 361
361 (CP) پروتئین خام
361 (CF) الیاف خام
الیاف شسته شده با اسید 362
انرژي 362
قابلیت هضم 363
نوسانات کیفیت علوفه 363
آب و هوا و کیفیت علوفه 364
مصرف کود و کیفیت علوفه 364
عوامل ضد کیفیت 365
مقدمه 365
گلوکوزیدهاي سیانوژنتیک 366
«15» اکولوژي زراعی
ساپونینها 366
نفخ 367
تاننها 368
فلاونوئیدها 368
الکالوئیدها 369
مسمومیت ناشی از نیترات 369
ذخیرهسازي علوفه: سیستمهاي خشک کردن 370
ذخیره سازي علوفه: سیلو کردن 373
فرایند تخمیر باکتریاي 374
مشکلات و مسائل تهیه علوفۀ سیلویی 374
هواي بیش از اندازه 375
آب بیش از اندازه 376
کم بودن بیش از حد هیدارت کربن
دیدگاه خود را ثبت کنید