فهرست مطالب
مقدمه
همه گیر شناسی
تشخیص
ملاکهای تشخیص DSM درمورد اختلال شخصیت اسکیزوتایپی
خصایص بالینی اختلال شخصیت اسکیزوتایپی
تشخیص افتراقی
سیر و پیش آگهی اختلال شخصیت اسکیزوتایپی
درمان اختلال شخصیت اسکیزوتایپی
بخشی از متن
مقدمه
هر چیزی که در جهان رخ می دهد دلیلی منطقی دارد. اما فردی را در نظر بگیرید که علت آمدن زلزله یا سیل در جهان را خودش بداند و بگوید: «در کرمانشاه زلزله آمد چون من خواستم و این کار را با روشن کردن آتش و انداختن سنگ در آن انجام دادم». یا مرگ یک چهرهٔ سیاستمدار را به خاطر نگاه کردن او به عکس آن سیاستمدار بداند. این افراد هر رخدادی را به خودشان ربط میدهند حتی رویدادهایی که هیچ ربطی به آنها ندارد. این رفتارهای عجیب و غریب و جادویی میتواند نشانهٔ اختلال شخصیت اسکیزوتایپال باشد که در این مبحث با آن آشنا خواهیم شد.
اختلال شخصیت اسکیزوتایپال یا Schizotypal Personality Disorder اختلال شخصیتی است که در اختلالات شخصیت گروه A جای میگیرد. کسانی که دچار این اختلال روانشناختی هستند احساسات، گفتار و رفتارهای غیرعادی و عجیب دارند. روابط میانفردی آنها با دیگران بسیار ضعیف است و به جز افراد درجهٔ یک خانوادهشان دوست نزدیکی ندارند. آنها خودشان را دارای نیروهای جادویی و تواناییهای ماورایی میدانند. این افراد رویدادهای بیرونی را به طور غیرمنطقی نتیجهٔ کارهای خودشان میدانند. برخی از این افراد خود را دارای حس ششم میدانند یا میگویند توانایی کنترل ذهن و رفتار دیگران را دارند. آنها میگویند که دیگران هیچ ارادهای در برابر رفتار و خواستههای او ندارند. به خاطر همین باورها کسانی که دچار اختلال شخصیت اسکیزوتایپال هستند ممکن است جذب گروههای ساختگی جادوگری، طالعبینی یا متافیزیکی شوند یا خودشان فرقهای در این زمینه راه بیاندازند.
هنگامی که به سخنان این افراد گوش دهید گفتههای عجیب و غریبی از آنها میشنوید که همیشه و به طور کلیشهای بر زبان میآورند. اما بر خلاف کسانی که دچار اختلال اسکیزوفرنی هستند گفتههایشان قابل فهم است هر چند غیرمنطقی باشد.
و ...
دیدگاه خود را ثبت کنید