فهرست مطالب
مقدمه
اندیشه های روسو
نحوه تربیت نوجوانان از نظر روسو
نظریة روسو در باره رشد
مرحله یک - نوباوگی(تولد تا حدود دو سالگی)
مرحله دو – کودکی (از دو سالگی تا 12 سالگی)
مرحله سه- اواخر کودکی (از حدود 12سالگی تا 15سالگی)
مرحله چهارم- نوجوانی
روش تربیتی روسو
تعلیم و تربیت امیل
مقایسه تعلیم و تربیت روسو با روش های مرسوم
ارزشیابی
بخشی از متن
مقدمه
باورهای روسو، بویژه اعتقاد او به طبیعت، در برابر تأثیرات اجتماعی، جنبش رمانتیک را در تاریخ اندیشه پایه گذاری کرد. در عین حال، باور او در مورد طرح زمینة طبیعی برای رشد سالم،رشدگرایی را در روان شناسی بوجود آورد.
طغیان روسو بر ضد جامعه، از زندگی شخصی او نشأت گرفت. او در ژنو به دنیا آمد. پدرش ساعت ساز و مادرش زنی احساساتی و زیبا بود که در هنگام تولد او در گذشت. روسو هشت سال اول زندگی خود را در کنار پدر و عمه اش گذراند. او می گفت که پدرم خود را وقف من کرده بود، اما هرگز نگذاشت فراموش کنم که من موجب مرگ مادرم شده ام (روسو، 1788،ص5) عمه اش هم مهربان بود، اما اجازه نمی داد که او در خیابان با سایر کودکان بازی کند . از این روشنفکری، روسوبیشتر وقت خود را به مطالعه می گذراند. تا 7سالگی ، او همة رمان های کتابخانه مادرش را خواند.
هنگامی که روسو 10 ساله شد،پدرش به دلیل شرکت در یک منازعه تحت تعقیب قرار گرفت و مجبور شد برای اجتناب از زندانی شدن، از ژنو فرار کند. پس از این ماجرا روسو تا شش سالگی، از این خانه به آن خانه سرگردان بود.
روسو به ندرت می توانست با سرپرستانش که اغلب او را تحقیر ، و طبیعت ترسو و خجالتی وی را تشدید می کردند، کنار بیاید. مثلاً می گفت اگر می خواستم کلوچه بخرم ، می ترسیدم وارد مغازه بشوم، زیرا تصور می کردم آشنایان مرا با انگشت نشان خواهند داد و به من خواهند خندید(ص36) .
آنچه بیشتر اوقات او را تسکین می داد خیالپردازی بود . در عالم خیال، او خود را به جای قهرمانانی که درکتابهای داستان خوانده بود، تصور می کرد. همچنین بارها دزدی و کلاهبرداری کرد.
شانزده ساله که شد، ولگردی پیشه کرد. به همه جا سفر می کرد و تلاش داشت تا جایی که می تواند پول در آورد، اما هرگز موفق نبود. روسو دریافت که استعداد اصلی او،جلب محبت زنان مسن است . اما یک دون ژوان واقعی نبود- زمانی که پای مسائل جنسی به میان می آمد، بسیار ترسو بود. اما به هر حال ، توجه چند خانم را جلب کرده بود که از وی مراقبت می کردند.
و ...
دیدگاه خود را ثبت کنید