فهرست مطالب
چکیده
آموزش پودمانی چیست؟
ویژگی های اساسی آموزش پودمانی
طراحی و تدوین پودمان های آموزشی
شیوه طراحی و تدوین پودمان آموزشی
طراحی دوره های آموزشی
آموزش های پودمانی در نظام آموزش های علمی – کاربردی
بخشی از متن
چکیده:
جایگاه آموزش و مهارتها بخصوص با رویکرد پودمانی، در سیر تحول برنامه ریزی درسی به سال های پس از جنگ اول جهانی باز میگردد، این رویکرد از آن جهت که نیاز مبرم به آموزش مهارتها در کوتاه ترین زمان و با مطلوب ترین بازدهی احساس میشد، در ایران نیز مورد توجه قرار گرفت.
در نظام آموزش پودمانی، نگرش سیستمی، کاربرد قابل ملاحظه ای دارد. براساس این نگرش، قبل از هر چیز برای آموزش مهارت ها، نیازهای آموزشی تعیین شده مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرند؛ سپس مطابق نتایج تجزیه و تحلیل، هدف ها، محتواها، روش ها، منابع آموزشی، طرح درس و شیوه های ارزشیابی معین و یا تدوین میشوند.
این مبحث شیوه های برنامه ریزی پودمان های آموزشی و دوره های پودمانی در دانشگاه جامع را مورد بحث قرار داده و در پایان ضمن بیان معایب و مزایای روش کنونی به تبیین راهکارهای مناسب در این زمینه میپردازد.
نظام پودمانی از جمله رویکردهای پیشنهادی جهت بهبود برنامه های علمی - کاربردی میباشد. این مقاله درصدد توصیف رویکرد پودمانی و تعیین آن در آموزش های علمی - کاربردی است.
در حال حاضر در ایران تنها یک راه برای تربیت تکنسین و کارشناسان ماهر وجود دارد و آن گذراندن برنامه آموزشی تمام وقت است و هیچ برنامه شناخته شده آموزشی جهت ارزش قائل شدن برای مهارت های حرفه ای وجود ندارد.
مدیران و صاحبان صنعت همواره در جستجوی روش هایی جهت تسریع در آماده سازی نیروی انسانی مورد نیاز خود و سرعت بخشیدن به تولید محصولات میباشند. از آنجایی که داشتن شرایط ویژه برای انتخاب ورودیها در شیوه پودمانی الزامی نمی باشد و ورودی های با سطوح سواد متفاوت و سنین مختلف پس از گذراندن یک دوره نسبتاً کوتاه مدت در یک یا چند مهارت مورد نیاز از توانمندی لازم برخوردار میشوند لذا آماده سازی نیروی انسانی از طریق شیوه پودمانی برای صاحبان صنایع از محدودیت کمتری برخوردار بوده و به عنوان یک مزیت تلقی میگردد.
در این شیوه استقلال مطالب آموزشی، این امکان را فراهم میسازد که برای یادگیری هر مهارت خاص، مسیری کوتاه و جدا از مسیر مهارت های دیگر در اختیار فراگیر قرار گیرد. لذا فرد میتواند دقیقا به یادگیری آنچه برای او کاربرد مستقیم دارد بپردازد.
این نظام، رهیافت آموزش معتبری را به دست میدهد و فرصت هایی را برای بازآموزی و روز آمد کردن دانش و مهارت های فنی فراهم میکند. این ویژگی نظام آموزش های علمی - کاربردی را قادر میسازد تا به سرعت و به خوبی، نیازهای صنعتی و تجاری را رفع نماید.
و ...
دیدگاه خود را ثبت کنید