فهرست مطالب
مقدمه
فلسفه و زمینه فکری فروبل
آراء تربیتی فروبل
نقد مقام و ارزش فروبل
نکات مثبت کار فروبل
بخشی از متن
فریدریک ویلهلم فروبل در سال ١٧٨٢ در خانواده ای متدین به دنیا آمد. پدرش کشیش بود. محل تولدش دهکده ای کوهستانی به نام تورینک در کشور آلمان بود. فروبل در کودکی(نه ماهگی) مادرش را از دست داد و کودکی اش را در تنهایی سپری کرد. او در سراسر زندگی از مرگ مادرش متاثر بود. پدر او دوبار ازدواج کرده بود. رابطه فریدریک با مادر خوانده اش سرد بود.
برادر فروبل با حمایت یک روحانی مذهبی تحصیلات خوبی داشت اما فریدریک تا ده سالگی در یک مدرسه روستایی درس می خواند. در کودکی طبیعت را دوست داشت اما در بازی با همسالان از مهارت کمی برخوردار بود. در ١٥سالگی شاگرد یک جنگلبان شد و در دوسالی که آنجا بود، با ارزش زمین و الوار آشنا شد و به مطالعه گلها و حشرات پرداخت. در ١٧ سالگی برای ملاقات با برادرش به ینا رفت.
وی به تبعیت از برادرش وارد دانشگاه شد اما در دانشگاه با مشکلات مالی روبرو بود. در آن روزگار گوته، شیلر و فیخته در دانشگاه ینا تدریس می کرددند اما فروبل جذب شلینگ شد. پس از دوسال، فریدریک مجبور شد ینا را ترک کند و در ١٨٠٥ در فرانکفورت به معلمی آموزشگاهی که از روی شیوه پستالوزی برپا شده بود پرداخت. در آنجا با کاغذ، مقوا و چوب نمونه هایی از اشکال و اجسام بوسیله شاگردان خود ساخت و متوجه گردید که کاردستی و بیان مکنونات خاطر بوسیله حرکات دست، اهمیت شایان در آموزش و پرورش فرد دارد.
در ١٨٨٠ به سویس رفت و تحت نظر پستالوزی به کار آموزش مشغول شد و در عین حال خود نیز به مطالعه بازی های کودکان و موسیقی پرداخت. در آنجا به لزوم اهمیت تحصیلات دانشگاهی پی برد ودر ١٨١١ به دانشگاه گوتینگن ودر ١٨١٢ به دانشگاه برلین رفت. در سال ١٨١٦ به همراه دوستانش در وطن خود، دهکده کیلهو، آموزشگاهی تاسیس کرد و در آنجا به آموزش کودکان از راه بازی و تشویق پرداخت.
او در این کار دنباله رو پستالوزی بود. به خاطر تمایل به سوسیالیسم، خاک آلمان را ترک کرده و به سویس رفت(١٨٣٧-١٨٣٢میلادی). مهم ترین پیروزی او از دیدگاه تربیت در سال ١٨٣٧ میلادی به دست آمد که کودکستانی در بلنکبورک تاسیس کرد. او اسم کودکستان را Kindergarten (باغچه کودکان) نام نهاد.
پس از چندی به دلیل مشکلات مالی مجبور شد کودکستان را تعطیل نماید و بار دوم که کودکستان را بنا نهاد، به بهانه ترویج بی دینی مانع کار او شدند. ناراحتی ناشی از این کار باعث مرگ او در سال ١٨٥٢ شد. آثار مهم فریدریک فروبل عبارتند از: پرورش آدمی(١٨٢٦)، بازی مادر و سرودهای پرستار(١٨٤٣)، روشهای پرورش در کودکستان یا تربیت کودکستانی، خودزندگینامه، تربیت همگام با رشد.
و ...
دیدگاه خود را ثبت کنید