ری داگلاس برادبری ( 1920 - 2012) نویسنده و فیلمنامهنویس آمریکایی بود. یکی از مشهورترین نویسندگان آمریکایی قرن بیستم، او در انواع داستانی مختلف از جمله فانتزی، علمی تخیلی، ترسناک، رازآلود، و تخیلی واقعگرایانه کار میکرد.
بردبری عمدتاً به خاطر رمان فارنهایت 451 (1953) و مجموعههای داستان کوتاهش «تواریخ مریخی» (1950) و مرد مصور (1951) شناخته شد. شناختهشدهترین آثار او داستانهای تخیلی هستند، اما او در ژانرهای دیگری نیز کار کرد، مانند رمان شراب قاصدک (1957) و خاطرات داستانی سایههای سبز، نهنگ سفید (1992). او همچنین فیلمنامههای سینمایی و فیلمنامههای تلویزیونی از جمله موبی دیک و این از فضا آمد را نوشت. بسیاری از آثار او در تولیدات تلویزیونی و سینمایی و همچنین کتابهای مصور اقتباس شدند.
او به دلیل آثار علمی-تخیلی، داستانهای کوتاه و سبک شاعرانهاش در آثار منثور شهرت داشت. داستانهای کوتاه او ترکیبی از انتقادات اجتماعی، آگاهی از خطرات تکنولوژی در حال توسعه روزانه و نوستالژی دوران کودکی را در خود دارد. اگرچه او یک نویسنده علمی تخیلی به حساب میآید، دیدگاههای خودش در مورد این برچسب متفاوت بود.
بردبری یکی از پرکارترین نویسندگان است. آثار او طرز تفکر مردم را تغییر داده است. آثار پربار او نمونهای از خلاقیت تخیل آمریکایی است. او در آثارش نگاهی متفاوت به جهان ارائه کرده است و سعی دارد نگرش خوانندگان را به گونهای متفاوت ببیند. او جامعه آمریکا را از دیدگاه دیستوپیایی متفاوت نقد کرده و تلاش نموده وضعیت جامعهای را تغییر دهد که تفکر انتقادی در آن غیرقانونی است. او آثار اصلی خود را در دورانی نوشت که مک کارتیسم رواج داشت و هر اثر مشکوکی سانسور میشد. او در مصاحبهای گفت که تلویزیون علاقه به مطالعه را از بین میبرد. نیویورک تایمز بردبری را «نویسندهای که بیشترین مسئولیت را در آوردن داستانهای علمی تخیلی مدرن به جریان اصلی ادبی دارد» خواند. او در تالار مشاهیر علمی تخیلی حضور دارد وجایزه ژول ورن را هم برده است. جوایز دیگر او از این قبیلاند:
· ۱۹۸۹، جایزهٔ برام استوکر (جایزهٔ ادبیاتِ وحشت)
· ۱۹۸۸، جایزهٔ استادِ اعظمِ نِبولا ،یکی از دو جایزهٔ برترِ علمی-تخیلی و خیالپردازی
· ۱۹۸۰، جایزهٔ استادِ اعظمِ گَندالف (برای ادبیاتِ خیالپردازی)
· ۱۹۷۷، جایزهٔ دنیایِ خیالپردازی برای یک عمر فعالیت در ادبیاتِ خیالپردازی
· جایزهٔ یادبودِ اُهِنری
· جایزهٔ انجمنِ نویسندگانِ هوا-فضا
· جایزهٔ بنیامین فرانکلین
فارنهایت 451، مرد مصور، درخت هالوین و شمار زیادی از آثار او در ایران ترجمه شدهاند.
دیدگاه خود را ثبت کنید