چکیده
جهان امروز در تلاش است تا از کوچكترين پتانسيلهای طبيعي ، تاريخي ، فرهنگي و ... خود به بهترين نحو استفاده برده)در جهت جذب توریست و گردشگرداخلی و خارجی) و از آنها جهت گسترش فرهنگ و شكوفايي اقتصاد بهره برداری نمايد . ما نيز با اين پيش فرض و به واسطه همراهي با فرهنگ و اقتصاد جهاني بايد امكانات موجود و بالقوه محيط اطراف خود را به فعليت رسانيده و به بهترين شيوههای ممكن به جهانيان عرضه نمائيم، يكي از استعدادها و پتانسيلهای بالقوه در کشورمان غار چال نخجير دليجان مي باشد.
شهرستان دلیجان واقع دراستان مرکزی علی رغم داشتن جاذبه گردشگری- توریستی-فرهنگی تا کنون امکانات خدماتی برای جذب گردشگر در این مکان ایجاد نشده است. دراین میان باید به دنبال راهکارهایی برای ارضاء نیازهای فراموش شده انسان باشیم،از طرفی سیر تحولات و پیشرفتهای اخیر در توسعه علوم موجب رشد سریع جمعیت جهان شده و به دنبال آن فشار بر روی منابع طبیعی ،انسان را به فکر صرفه جویی و بهینه سازی مصرف انرژی و کاربرد انرژیهای پایدار سوق داده است .
روش مورد استقاده در پژوهش حاضر از نوع ترکیبی میباشد،بدین صورت که برای دستیابی به مبانی نظری پژوهش از جمله اصلاعات تئوری مربوط به مجموعه توریستی-فرهنگی-اقامتی و استانداردهای فضایی و معیارهای طراحی و نیز اطلاعات مربوط به معماری از روش توصیفی استفاده شده است.
در ادامه تحقیق جهت تکمیل اطلاعات از روش میدانی به صورت انجام مصاحبه از شهروندان و گردشگران جهت برسی نیازها و کمبودهای فضاهای توریستی-فرهنگی-اقامتی موجود بهره گرفته شده است،در نهایت با استفاده ار روش تحلیلی-تطبیقی به برسی اطلاعات بدست آمده و تجزیه تحلیل نمونههای مشابه داخلی و خارجی به طراحی پرداخته خواهد شد.
کلمات کلیدی: مجموعه توریستی-فرهنگی-اقامتی،دلیجان،معماری،پایدار
دیدگاه خود را ثبت کنید