پاورپوینت سرطان ریه بافرمت pptx ودر 15 اسلاید قابل ویرایش
قمستی از متن پاورپوینت سرطان ریه
سرطان ریه نوعی بیماری است که مشخصه آن رشد کنترلنشده سلول در بافتهای ریه است. اگر این بیماری درمان نشود، رشد سلولی میتواند در یک فرایند به نام متاستاز به بیرون از ریه گسترش پیدا کند و به بافتهای اطراف یا سایر اعضای بدن برسد. اکثر سرطانهایی که از ریه شروع میشوند، به نام سرطانهای ابتدایی ریه، کارسینوماهایی هستند که از بافت پوششی نشات میگیرند. انواع اصلی سرطان ریه سرطانهای ریه سلول کوچک ، که سرطان سلولی جو شکل نیز نامیده میشود، و سرطان ریه سلول غیر کوچک هستند. شایعترین علائم عبارتند از سرفه (همراه با خلط خونی)، کاهش وزن و تنگی نفس.
دلایل و علایم
شایعترین علت سرطان ریه قرار گرفتن در معرض دود دخانیات برای مدتی طولانی دلیل ۹۰٪ سرطانهای ریه است.درصد ابتلا به سرطان ریه در افرادی که سیگار نمیکشند ۱۵٪ است و دلیل این موارد اغلب ترکیبی از عوامل ژنتیکی،گاز رادون،آزبست و آلودگی هوا از جمله دود سیگار فرد ثالث مربوط میشود. ممکن است سرطان ریه در رادیوگرافی قفسه سینه و مقطعنگاری رایانهای (سیتی اسکن) قابل تشخیص باشد.
•افسردگی یا تغییرات خلق و خو : به تازگی محققان ارتباط شگفتانگیزی بین اولین تشخیص افسردگی، اضطراب و علایم روانی با سرطان ریه پیدا کردهاند؛ در موارد زیادی، افراد در مرحله اول پیشرفت سرطان ریه و بدون آگاهی از آن پس از ارجاع به بخش مراقبتهای روانی در مییابند که تومور دارند؛ علایم روانی که در این افراد دیده میشود شامل خستگی مفرط، خواب آلودگی، افسردگی، بیقراری و حملههای عصبی بیدلیل است؛ اگر چه هنوز ارتباط بین اضطراب، افسردگی و سرطان ریه روشن نیست اما مشخص شده است که مبتلایان به سرطان ریه بدون دلیل احساس غیرعادی پیدا میکنند.
•خستگی مفرط : مورد دیگر علائم سرطان ریه، خستگی مفرط و ضعف بدون دلیل است، این احساس خستگی مانند زمانی است که به تب، سرماخوردگی یا آنفلوانزا مبتلا شدهاید و قادر به بلند شدن از جا نیستید؛ علت این خستگی رها شدن مادهای در خون است که از طریق تومورهای سرطانی روی میزان اکسیژن و سلامت گلبولهای قرمز و عملکرد غده فوق کلیوی تأثیر میگذارد؛ غده فوق کلیوی به طور مستقیم تحریک کورتیزول را کنترل میکند از آنجا که خستگی مفرط میتواند به علت بیخوابی و کار بیش از حد باشد، از علت آن مطمئن شوید و سپس به پزشک مراجعه کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید