کتاب تاریخ ایران زمین با نویسندگی امیرحسین خنجی ، تاریخ کهن ایران زمین بررسی می شود. تمدن تاریخی ایران بسیار غنی است. نمونه ای از مکانهای تاریخی ایران که جمعیت و مسیر زندگی دیگر کشورها از آنجا آغاز شده، تمدن ایلام ، شهر سوخته ، جیرفت و دوران تاریخی مادهاست. درواقع تاریخ سیاسی ایران از آغاز حکومت پادشاهی ماد اتفاق افتاد. در این کتاب تاریخ ایران را در ۶ بخش مهم بررسی می کند: پیدایش ایران – پادشاهی هخامنشیان – هلنی ها در ایران – شاهنشاهی حکومت پارت – نقش تمدن ایران باستان در خاورمیانه – پادشاهی ساسانی
سرزمین آریان سرزمینی در تاریخ جهان است که نام ایران زمین را به خود گرفته و از زمانهای بسیار دور مسکن جماعات متعدد و قبایل بی شماری از قوم بزرگ آریایی بوده که در سراسر آن پراکنده بودند. این سرزمین از تاجیکستان کنونی شروع می شود ، زمین های میان دو رود بزرگ آمودریا و سیردریا را در بر می گرفت، بیشینه افغانستان کنونی را شامل می شد، مک کران که اکنون بخشی از آن در پاکستان است، را شامل می شد. در شمال شامل سرزمینهای دوسوی شرقی و غربی دریای مازندران می شد و به کوههای قفقاز می رسید، در غرب شامل سرزمینهای شرقی و جنوبی دریاچه وان امروزی بود و سرزمینهای کوهستانی کردستان بزرگ را شامل می شد. همه این سرزمینها را “فلات ایران” می نامند. آنگونه که در اوستا آمده ، به ساکنان باستانی این سرزمینها (فلات ایران) ، ایرایانء وائی جا می گفتند که معنای آن “جایگاه نشیمن آریان” است.
در آغاز کتاب وندیداد آمده که ایریانء وائی جا بهترین سرزمین جهان است، ولی اهورامزدا سرزمینهای هر قوم دیگر نیز نزد آن قوم دل پسند کرده است تا اقوام دیگر چشم طمع به ایریانء وائی جا تا سرزمینهای شمالی رود ارس گسترده است. و اشاره ای نیز به سرمای سخت سرزمینهای آریایی واقع در شمال رود ارس می کند.
در همسایگی جنوب غرب قوم بزرگ آریا، در خوزستان امروزی، قومی غیرآریایی جاگیر بودند که در اسناد تاریخی ما با نام قوم خوج نامیده شدند و اسناد تاریخی بابل و آشور از آنها با نام عیلام یاد کرده اند. در همسایگی غربی قوم آریا در سرزمینهای حوضه ی رودهای دجله و فرات، در نیمه جنوبی عراق کنونی، نیز اقوام بومی میان رودان می زیستند که در جای خود آنها را خواهیم شناخت.
هی پیاس که سرسخت ترین مدعی ریاست بر آتن بود اندکی پس از رخداد ماراتون درگذشت. آتن پس از ماراتون به تقویت نیروی دریایی خویش پرداخت و درصدد شد که با تشکیل اتحادیه بزرگی از اسپارت و تبس و دیگر شهرهای یونانی برای گسترش اتحادیه در میان جزایر دریای ایژه نیز اقدام کند. دوبار نیز حملات بزرگی برای گرفتن برخی از جزایر دریای ایژه انجام داد که به سبب مقاومتهای مردم این جزایر با شکست مواجه شد.
درباره نام استخر، باید اشاره کنم که در زمان هخامنشی شهر را “خشتر”و شهریار را خشترپاو می نامیدند. به علاوه خشتر هم به معنای سلطنت بود و هم به معنای مقر حاکمیت، یعنی دارالسطنه و دارالاماره. خشتر در سده های بعدی با تغییری در تلفظ و معنا به صورت شهر درآمد و تاکنون برای ما مانده است.
عیسی مسیح از خاندان پیامبر کاهنان اسرائیلیان از تبار داود باستانی بود و در زمانی از نیمه های سده نخست مسیحی در اورشلیم ظهور کرد. برسر زمان ظهور او در میان پژوهندگان دین مسیح اتفاق نظر وجود ندارد. برخی از پژوهش گران درباره تاریخی بودن شخصیت عیسی شک کردند. ولی شکی قابل دفاع نیست زیرا در میان جوامع یهودی همیشه کاهنان و پیامبرانی وجود داشته اند و عیسی آخرین آنها بوده است.
نویسنده: امیرحسین خلجی
فرمت: PDF
حجم: 10MB
تعداد صفحات: ۱۰۸۳
دسته: تاریخ
دیدگاه خود را ثبت کنید