نسخه کامل 645 صفحه ای
#دارون_عجم_اوغلو
#جیمز_ای_رابینسون
چرا ملتها شکست میخورند نشان میدهد هرجا شکوفایی اقتصادی به بار مینشیند الیگارشی رخت بربسته و هرجا اقتصاد زمین میخورد الیگارشی حاکم است. تجربه کشورهای مختلف از اروپای شرقی و شوروی سابق گرفته تا آفریقا و آمریکای لاتین مسجل ساخته است نمیتوان در حکومتهای اندکسالار با سرمایهگذاریهای دولتی، حمایت از صنایع داخلی، خصوصیسازی، آزادسازی قیمتها، تجارت آزاد، و... گامی بهسوی بهبود عملکرد اقتصادی برداشت. مسئله اقتصادی همه کشورهای در حال توسعه مهار الیگارشی است. اقتصاد و اقتصاددانان اگر میخواهند به مردم کمک کنند باید رمز مقابله با الیگارشی را شناسایی و با سیاستهای اقتصادی زمینه محو الیگارشی را فراهم نمایند. سقوط ملتها که داستان بسیاری از آنها به روایتی جذاب در کتاب چرا ملتها شکست میخورند آمده است همگی محصول اندکسالاری است. گریز از این پرتگاه تنها با هشیاری و توانمندی مردم امکانپذیر میشود. مطالعه و شناخت کشورهایی که به ورطه اندکسالاری سقوط کردند آگاهی بخش مردم است و از همین رو باید داستان همه کشورهایی را که اسیر اندکسالاری شدند خواند و از تجربههای آنها آموخت. چرا ملتها شکست میخورند با مرور تجربه بسیاری از کشورها، بزنگاههای تاریخی که یک کشور را به دام اندکسالاری میاندازد یا به عبور از اندکسالاری میانجامد بهما میآموزد.
کتاب چرا ملت ها شکست می خورند با عنوان فرعی ریشههای قدرت، شکوفایی و فقر نوشتهی اقتصاددان آمریکایی-ترک دارون عجم اوغلو و جیمز رابینسون استاد دانشگاه هاروارد است که نخستین بار در مارس سال ۲۰۱۲ در ایالات متحدهی آمریکا منتشر شد. در این کتاب نویسندگان با بهکارگیری آموختههای خود در اقتصاد و سیاست و همچنین تاریخ ملل به بررسی و واکاوی دلایل اختلاف سطح درآمد و سطح زندگی کشورهای مختلف پرداختهاند.
کتاب چرا ملتها شکست میخورند؟ شامل پانزده فصل است که در هر فصل نویسندگان با بررسی مثالهایی از کشورهای مختلف و وضعیت زندگی و اقتصادی آنها عوامل موثر بر پیشرفت و یا پسرفت ملل مختلف را بررسی کردهاند.
در فصل اول کتاب، «خیلی نزدیک، خیلی متفاوت»، نویسندگان با مثالی از شهر نوگالس که نیمی از آن جزء خاک آمریکا و نیم دیگر آن در مکزیک است فصل را شروع میکنند و به بیان این نکته میپردازند که تفاوت وضعیت معیشتی و اقتصادی ملل به هیچوجه به موقعیت جغرافیایی محل سکونت آنها بستگی ندارد. بلکه حکومتهای مختلف ملل مختلف یکی از دلایل تفاوت وضعیت ملتهاست.
در فصل دوم کتاب، «نظریههایی که جواب نمیدهد»، و در ادامهی بحث فصل اول نویسندگان به بررسی عواملی مانند جغرافیا، فرهنگ ملل، و فرضیهی غفلت پرداختهاند و با دلایل مختلفی اثرگذاری این عوامل را رد کردهاند.
در فصل سوم که «تولید فقر و غنا» نام دارد با مثالی از تفاوت کرهی شمالی و کرهی جنوبی عجماوغلو و رابینسون به معرفی و توضیح نهادهای اقتصادی استثماری و نهادهای اقتصادی فراگیر و اثرگذاری این نهادها پرداختهاند.
دیدگاه خود را ثبت کنید