عنوان کتاب: از عرش به فرش
شرکت های قدرتمند چگونه سقوط می کنند؟
و چرا برخی از شرکت ها هرگز تسلیم نمی شوند؟
جزو کتاب هایی که زندگی تان را دگرگون خواهند کرد
نویسنده: جیم کالینز
مترجم: لیلی سالاری
تعداد صفحات کتاب: 198 صفحه
زبان کتاب: فارسی
حجم فایل: 18.7 مگابایت
نوع فایل: PDF (RAR)
کتاب از عرش به فرش اثر موفق جیم سی کالینز در دسته کتاب های مدیریت قرار دارد.
کتاب پیش رو، بیانگر پنج مرحله سقوط شرکت های قدرتمند است که با آگاهی از آن می توان مانع شکست و سقوط کسب و کارهای نوپا و یا حتی مشهور و قدیمی شد. جیم کالینز، در میان چشم انداز ویران شده شرکتهای بزرگِ ورشکسته، به جستجوی پاسخی برای سوالات خود بوده است، اینکه چگونه شرکت های بزرگ سقوط می کنند؟
پروژهی تحقیقاتی کالینز که بیش از چهار سال کامل زمان برد از پنج مرحلهای که به ورشکستگی منتهی می شود، پرده برداشت. این پنج مرحله نام فصلهای کتاب از عرش به فرش را تشکیل می دهند و به ترتیب عبارتند از:
همهی شرکتهای مالی آسیب پذیر هستند؛ مهم نیست چقدر بزرگ باشید، مهم نیست دستاوردهای شما چقدر فراوان بوده باشد، مهم نیست تا کجا پیش رفتهاید و مهم نیست چقدر قدرتمند شدهاید. شما دربرابر سقوط آسیب پذیر هستید. هیچ قانون طبیعیای وجود ندارد که تضمین کند قدرتمندترینها قطعا بر قله می مانند. هر کسی میتواند ورشکسته شود و عاقبت، سرانجامش چنین خواهد بود. اگر یک شرکت قدرتمند در اواخر سال ۱۹۷۰ به این سختی و سرعت سقوط کرد، پس برای هر شرکت دیگری نیز چنین احتمالی وجود دارد.
اگر کمپانیهایی مثل موتورولا و سیرکوئیت سیتی بتهایی که بهعنوان نمونهی برتر شناخته شده بودند با وضعیتی بغرنج تحلیل رفتند، پس هیچ کسی ایمن نیست. اگر کمپانیهایی از قبیل زینت و ای اند پی، که بدونتردید برترینهای حوزهی فعالیت خود بودند، از عرش به فرش رسیدند، پس ما باید نسبت به موفقیت خودمان نگران شویم. اینکه تعدادی از بزرگترین کمپانیهای تاریخ از یک غول به شرکتی بینامونشان تبدیل شدند، چه درسی به ما میدهد؟ و دیگر کمپانیها چگونه میتوانند از چنین سرنوشتی اجتناب کنند؟
وقتی شرکتها بین تجارت جدید و اجرای اصول اولیهی کسب موفقیتشان تفاوت قاثل میشوند و به اشتباه در تجربیاتشان فسیل می شوند و آن ها را به کارنمی گیرند، درحقیقت، خود را به روند سقوط وارد کرده اند. وقتی که گئورگ هارتفورد در سال 1957 در بستر مرگ افتاده بود. دستیار وفادار قدیمی اش رالف بورگر را فراخواند و آرزویش را با او در میان گذاشت:«مراقب شرکت من باش». برادران هاتفورد(جان و گئورگ)بعد از مرگ پدر، تمام عمرشان را صرف ساختن کمپانی بزرگ چای آتلانتیک و پاسیفیک (ای اند پی) کرده بودند.
بورگر نزدیک به هفتاد سال داشت و ده ها سال به عنوان محرم راز و پای بند به قول رسمی محافظت از میراث هاتفورد، با سوگند موکد به کتاب مقدس، شناخته شده بود. طبق اظهارات ویلیام والش بورگر واقعا درتمام مدت رشد و سقوط کمپانی عظیم چای آتلانتیک و پاسیفیک لباس های کار آقای جان را می پوشید و می گفت:«جان دلش نمی خواهد این کت و شلوار خاکستری محبوبش بلااستفاده بماند.» با وجودی که بورگر از موقعیت محکم ای اند پی به عنوان بزرگترین فروشگاه خرده فروش در جهان آسوده خاطر بود. باورداشت که «باید از تشکیلات مراقبت کرد»؛ که معنی اش حفظ روشها و تجربیات مخصوص بود.
در پایان سال 1973 دفتر آقای جان دقیقاً به همان شکل بیست سال پیش بود. همان جالباسی برای آویزان کردن کت و همان لباسها که به آن آویخته میشدند. طی دورهی ریاست بورگر، ای اند پی سخت بر شعارش ایستادگی کرد. او میگفت که ما در همان مسیری که بودیم، گام برمیداریم و به همین دلیل همچنان موقق خواهیم بود و همین شعار«ما ای اند پی هستیم!»» آن ها را دربرابر شکلهای جدید فروشگاههای پیشرفته که به شرکتهایی مثل کروجر متعلق بودند، آسیب پذیر کرد. بورگر دربرابر پرسش اصلی دچار اشتباه شد:
چرا ای اند پی در مرحله ی اول موفق بود؟ که قطعا فقط به خاطر تجربیات و استراتژی های ویژهای که در گذشته جواب داده، نبوده است بلکه اینها فقط دلیل اصلی موفقیت هستند. او بربنیاد سست کهن پافشاری کرد و کاملاً با تغییرات جدید بیگانه بود. به قول معروف «انگار سرنوشت آن ها این بود که هر بار که تابوتی ساخته می شد. یکی از مشتری های ای اند پی از دست می رفت.»
شرکت های قدرتمند چگونه سقوط می کنند؟ آیا می توان به سرعت عامل ورشکستگی را تشخیص داد و از بروز آن جلوگیری کرد؟ چقدر زمان لازم است تا شرکتی، پیش از ورشکستگی، به ثبات برسد؟ چگونه می توان شرکتی را که در این مسیر سقوط کرده، بازیافت؟ کالینز در کتاب از عرش به فرش برای تمامی این پرسش ها راهکارهایی را ارائه می دهد.
او معتقد است که می توان از سقوط جلوگیری کرد. سقوط می تواند تشخیص داده شود. سقوط می تواند تغییر کند. جیم به رهبران یاد می دهد که چگونه جلوی سقوط خود را بگیرند و اگر خود را در حال شکست می بینند، مسیر خود را عوض کنند.
کتاب از عرش به فرش چشم انداز خوبی برای کسب و کار می دهد.
دیدگاه خود را ثبت کنید