نویسنده: الف لوی
مترجم: فریده مشایخ
فرمت فایل: PDF قابل دانلود
لزوم تغییرات اساسی در نظام آموزش و پرورش، امری است که بر صاحب نظران و مسؤولان جمهوری اسلامی ایران پوشیده نیست و بدیهی است که این تغییرات بدون توجه به اصول برنامه ریزی، نتیجه چندانی نخواهد داشت. بدین جهت است که برنامه ریزی درسی، منطبق با ارزشهای والای اسلامی و با توجه به پیشرفت علوم و فنون، به عنوان بخشی از برنامه ریزی آموزشی از اولویت خاصی برخوردار است. اگر چه پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی قدمهای اساسی در این راه برداشته شده، اما هنوز در اول راهیم. آشنایی با برنامه ریزی درسی و شناخت شیوه ها و روشهایی که تاکنون در کشورهای مختلف جهان عمل شده است، ما را در مسیر برنامه ریزی اصولی یاری خواهد داد.
ممکن است در این کتاب با روشهایی آشنا شوید که با فرهنگ و سنتهای ما تطابق چندانی نداشته باشد، ولی به هر حال این کتاب یکی از بهترین کتابهایی است که در زمینه برنامه ریزی درسی تدوین گردیده است.
می توان گفت که آموزش و پرورش اسلامی ما، از نظر کیفی، زمانی به آرمانهایش خواهد رسید که با الهام از ارزشهای اسلامی و سنتهای مردمی بتواند برنامه های درسی خود را با توجه به اصول برنامه ریزی تدوین نماید.
شاید باشند عده ای که چندان اعتقادی به این نوع برنامه ریزی ها و اصول مدون آن نداشته باشند، ولی به نظر می رسد که اگر نتوانیم از این اصول به طور کامل استفاده نماییم، حداقل می توانیم آنها را به عنوان تجربیاتی در پیش روی داشته باشیم و متناسب با فرهنگ و سنتهایمان از آنها استفاده کنیم.
به هر حال باید در این راه قدمی برداشت تا کارشناسان آموزش و پرورش، صاحبنظران و متفکران ما به فکر افتند و در این زمینه پیشنهادات، طرحها و راه حلهای خود را ارائه دهند.
دیدگاه خود را ثبت کنید