عنوان کتاب: شام مخصوص
نامزد مدال اندرو کارنگی سال 2014
از برترین آثار داستانی دهه 2010 به انتخاب نیویورک تایمز
نویسنده: هرمان کخ
مترجم: مهرنوش گلشاهی فر
تعداد صفحات کتاب: 214 صفحه
زبان کتاب: فارسی
نوع فایل: PDF (RAR)
کتاب شام مخصوص تا کنون به 35 زبان دنیا ترجمه و در 37 کشور نیز به چاپ رسیده است. این کتاب در سال 2009 از دید مردم به عنوان بهترین کتاب شناخته شد و فروش خیره کنندهای را به خود اختصاص داد. این کتاب را میتوان موفقترین کتاب ادبیات هلند دانست. کتابی خنده دار و به شدت تاثیرگذار اثر هرمان کخ که تا آخرین صفحه با زیبایی هرچه تمامتر شما را رها نمیکند.
رمان شام مخصوص داستان دو خانواده است که در تلاشند مهمترین تصمیم زندگیشان را بگیرند. در عصری تابستانی در آمستردام و سر میز شام؛ داستانی که باعث میشود از روزمرگی فاصله بگیرید و جلوههایی ناب از ادبیات هلند را تجربه کنید.
کتاب شام مخصوص رمانی نوشته ی هرمان کخ است که نخستین بار در سال 2009 انتشار یافت. در یک بعد از ظهر تابستانی در آمستردام، دو زوج برای صرف شام در یک رستوران ملاقات می کنند. آن ها در کنار غذا خوردن، گفت و گویی مودبانه را پیش می برند در مورد کسالت های کار و اتفاقات رقم خورده در تعطیلات. اما در پشت این کلمات توخالی، مسائلی پرتنش و تشویش آور نهفته است که باید بر زبان آورده شود، و با هر لبخند مصنوعی و هر حرف تازه، چاقوها تیزتر از گذشته می شود.
هر زوج، یک پسر پانزده ساله دارد. سرنوشت این دو پسر به خاطر نقش آن ها در رویدادی ناگوار، به هم گره خورده است. کتاب شام مخصوص با پرداختن به مسائل مختلف از هنجارهای تربیت فرزند گرفته تا جنبه های متظاهرانه ی جامعه و سوگیری های سیاسی، از نیمه ی تاریک جامعه ای متمدن پرده برمی دارد و از هر کدام از ما می پرسد که در مواجهه با تراژدی های غیر قابل تصور چه خواهیم کرد.
ترسم ناشی از حسی بود که نسبت به افراد دیگر در شرایط مشابه به خودم داشتم. اینکه صدها نفر دیگر مثل من در خانهشان روی مبل دراز کشیدهاند. بیشتر وقتها در تاریکی به این فکر میکردم که حالا که همهی آدمها در خانهشان هستند چه اتفاقی میافتد. از جایی که روی مبل دراز کشیده بودم نمیتوانستم کسی را ببینم چون بوتههای سبزی جلوی پنجره بودند؛ ولی همین حسی که پشت این بوتهها، خانههای دیگری بودند و پشت پنجرههای دیگر هم آدمهایی مثل من دراز کشیدهاند و یا نشستهاند حس خفقان خاصی را به من منتقل میکرد.
باید بگویم از مردم و یا بهتر بگویم آدمها ترس نداشتم. از داشتن شرایط مشابه هراس داشتم.از تکرار وضعیت همانندمان میترسیدم. به هر صورت قبل از استفاده از این داروها آدمی نبودم که بخواهم در جشنها و یا دورهمیهای دوستانه خودنمایی بکنم و یا مجلس را با خوش صحبتیام بچرخانم. بیشتر شبیه کسی بودم که دلش میخواهد گوشهگیری بکند، جایی بنشیند و با کسی حرف نزند. باید بگویم اینجوری متفاوت بودم.
شام مخصوص را می توان موفق ترین کتاب ادبیات هلند درسال های اخیر دانست. وال استریت ژورنال این اثر را با کتاب گیلیان فلین مقایسه کرده و با نام دختر گمشدهی اروپا از آن یاد میکند. اخیرا فیلمی هم بر اساس این کتاب ساخته و در سینماهای جهان اکران شده است. این اثر، بهترین کتاب سال ۲۰۰۹ به انتخاب مردم نیز شده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید