دارای، مقدمه، چگیده، مفاهیم، منابع
قرار داد ارفاقی و آثار آن
چکیده
هدف از این تحقیق، بررسی قرارداد ارفاقی از جهات مختلف می باشد. تحقیق حاضر با استفاده از روش کتابخانه ای انجام یافته و مباحث آن در بخش های مفاهیم، تعاریف، پیشنه، ماهیت و احکام راجع به قرار داد ارفاقی تنظیم شده است.
بنا براین؛ قرارداد ارفاقی از جمله مباحث مهم حقوق تجارت و بحث ورشکستگی است که بین بدهکار و طلبکاران با هدف حل مشکلات تاجر و ادامه فعالیت وی و حفظ همه حقوق طلبکاران منعقد می شود. انعقاد قرارداد ارفاقی در معنای قانونی محتاج رعایت شروط متعددی است. شروط که مربوط به درخواست قرارداد و تشکیل جلسه قرارداد ارفاقی و ابلاغ آن می باشد. در رابطه با شروط قرارداد، درحقوق ایران براساس ماده ۴۷۶ قانون تجارت و ۳۸ قانون تصفیه امور ورشکستگی هریک از طلبکاران یا بدهکار می توانند تشکیل جلسه ارفاقی را تصدیق کنند. در رابطه با قابلیت تجدید نظر حکم تصدیق این قرارداد باید گفت که تنها طلبکارانی که مخالف انعقاد این قرارداد بودهاند، یا کلا رای ندادهاند، حق تجدید نظر خواهی از حکم را دارند. همچنین در زمینه آثار این قرارداد می توان گفت، که قرارداد ارفاقی از جمله قراردادهای است که نسبت به اشخاص ثالث دارای آثاری است و آثار آن قرارداد نسبت به موشوع و مفاد از یک طرف و نسبت به طلبکاران عادی موافق و مخالف، طلبکاران موثق و ممتاز، بدهکار و ضامن ها از طرف دیگر متفاوت می باشد.
الف) مفاهیم و کلیات
1- مفهوم حقوق
حقوق یعنی؛ مجموعه قواعد و مقررات که نظم اجتماعی را تأمین می کند. و یا حقوق جمع کلمه حق است. حقوق اصطلاحاً دو معنای ذاتی وعینی دارد:
1-1- معنی ذاتی (فردی) حقوق
حقوق فردی یعنی کلیه اختیارات، سلطه ها، امتیازات و توانائیهای قانونی را میگویند که فرد در اجتماع و در برابر دیگران داراست. در این مفهوم، حقوق را فردی یا ذاتی می نامند مانند حق تملک، حق دفاع، حق آزادی و...
1- 2- معنی عینی (خارجی) حقوق
حقوق عینی کلیه قوانین، قواعد واصول که روابط افراد را با همدیگر و با جوامع قانونی تنظیم و تنسیق می نماید. در این معنی حقوق را عینی یا خارجی می نامند مانند قانون مدنی، اصل آزادی، قاعده تصرف.
دیدگاه خود را ثبت کنید