دارای چکیده، طرح مسئله، منابع
چکیده
چگونگی حیات برزخی و مراحل پس از آن از جمله مسائلی است که همواره ذهن انسان را به خود مشغول ساخته است. برخی از آیات قرآن نظیر: مومنون / 101 ـ 100؛ آلعمران / 170 ـ 169؛ یس / 27 ـ 26؛ مومن / 11 و 46؛ منافقون / 10؛ نحل / 32؛ بهروشنی بیانگر وجود عالم برزخ و ویژگیهای آن است، چنانکه حیات جاویدان شهیدان راه خدا و پاداشهای آنان گواه روشنی بر عالم برزخ و نعمتهای برزخی است.
همچنین روایات فراوانی ـ که در برخی از آنها ادعای تواتر شده است ـ درباره عالم برزخ و کیفیت زندگی در آن و گزارشهای مربوط به احوال اولیای الهی و انسانهای متقی و گنهکار و میزان و کیفیت رابطه آنها با دنیا و مراحل عالم برزخ، در منابع فریقین آمده است.
واژگان کلیدی
عالم برزخ، حیات برزخی، نعمتهای برزخی، عذاب برزخی، شفاعت در برزخ.
طرح مسئله
حیات برزخی یا جهان پس از مرگ و مراحل مختلف آن از مهمترین آموزههای دینی است که بدون راهنمایی وحی مسائل آن برای انسان غیرقابل دسترسی است و اندیشه انسان به بسیاری از مسائل آن راه ندارد، ازاینرو حیات پس از مرگ از مشکلترین مسائل بشری در طول تاریخ است و بشر از دیرزمان تلاش کرده تا سرنوشت پس از مرگ خویش را دریابد و پاسخی روشن به حس کنجکاوی خود از فرجام کار جهان بدهد و همواره این سؤال مطرح بوده است که آیا با مرگ شعله زندگی انسان برای همیشه خاموش میشود و یا با مرگ حیات دیگری که باشکوهتر از حیات دنیوی است، آغاز میگردد؟
فیلسوفان و متفکران غیردینی در این باره پاسخ قانعکنندهای به انسان ……….
دیدگاه خود را ثبت کنید