نمونه گزارش کاراموزی در شرکت مخابرات قسمت تعمیرات و نگهداری برای دانشجویان رشته های مهندسی که در قسمت تعمیرات و نگهداری گذرانده اند بصورت فایل word قابل ویرایش میباشد سرفصل مطالب
قدمه 1
تقدیر و تشکر 3
فصل اول؛تاریخچه
پيشينه مخابرات 7
نشان تجاری 7
نام و نوع اداره 9
موضوع اداره 9
فصل دوم؛ آشنایی با مکان کارآموزی
قسمت های مختلف مخابرات 12
شرح وظایف واحد ها 13
نمودار سازمانی 14
فصل سوم؛گزارش فعالیت ها و تجربیات
سالن سوئیچ 16
آشنایی با سخت افزار سوئیچ 17
انواع کارت های سوئیچ 18
سالن امتحان 22
آشنایی با چند واژه در مخابرات 25
شبکه کابل 26
اتاق PCM 27
اتاق تغذیه 28
گاز کنترل 32
فیبر نوری 33
فصل چهارم؛ارزیابی نگهداری و تعمیرات در بخش فنی مهندسی مخابرات
تعریف نت 37
انواع نت 37
فعالیت های نت 38
نت در قسمت سوئیچ 40
نت در قسمت سالن امتحان 41
نت در قسمت شبکه کابل و اتاق PCM 43
نت در قسمت اتاق تغذیه 43
ارزیابی دوره کارآموزی 45
قسمتی از پروژه کاراموزی:
همانطور که قبلا اشاره کردم اداره مخابرات به دوقسمت اداری و فنی تشکیل می شود ،که من در طول دوره کارآموزی با توجه به موضوع کارآموزی بیشتر در قسمت فنی بودم چون اکثر کارهای نگهداری و تعمیرات در قسمت فنی مخابرات انجام می شود .قسمت فنی مخابرات را مراکز تلفن می نامند.
مراکز تلفن در سطح شهرستان میناب شامل:1-مرکز تلفن الزهرا2 -مرکز تلفن آل محمد 3- مرکز تلفن المهدی می باشد.
قسمت فنی هر مرکز مخابراتی به صورت کلی به 5 قسمت تقسيم می شود :
1-سالن سوئیچ
2-سالن امتحان یاMDF(Main Distribution Frame)
3- شبکه کابل
4-اتاق PCM
5-اتاق تغذیه
1-سالن سوئیچ:
مهم ترین قسمت مرکز تلفن ،اتاق سوئیچ دیجیتال نام دارد که اطلاعات تمامی شماره تلفن ها، قطع و وصل شماره تلفن، ارتباط بین مراکز تلفنی و... در آنجا کنترل می شود. در مرکز تلفن آل محمد تمامی شماره ها توسط کامپیوتر کنترل می شوند. با کامپیوتر می توان در عرض چند ثانیه تلفنی را قطع کرد، شماره تلفنی را تغییر داد، شماره تلفن جدیدی تعریف کرد، شماره تلفن ها را تست کرد و سرویس های ویژه برای یک شماره دایر کرد. مانند سرویس کشف مزاحمت های تلفنی، سرویس انتقال از خط اشغال، سرویس انتظار مکالمات . و از نظر دما و رطوبت بايدسالن سوئیچ طبق يک استاندارد خاص تنظيم گردد ، چون مصرف جریان در کارتهای مخابراتی در حالت عادی به بیش از 1000 آمپر می رسد که گرمای زیادی تولید می کنند. معمولاً بايد مقدار دمای آن بين 20 تا 30 درجه سانتيگراد و رطوبت آن بين 50 تا 53 درجه باشد.
در واقع در سالن قسمتی به نام پکيج وجود دارد که يک دستگاه بزرگ برای خنک کردن سالن دستگاه است و دما را ثابت نگه می دارد.
سوييچ ها از نظر ظرفيت به دو دسته کم ظرفيت و پر ظرفيت تقسيم بندی می شوند که به مراکزی (سوييچی) که کمتر از 1000 شماره داشته باشد سوييچ کم ظرفيت گفته می شود. که معمولاً به صورت 256 شماره ای، 512 شماره ای و 768 شماره ای يافت می شوند. و به مراکز بالای يکصد هزار شماره سوييچ پر ظرفيت گفته می شود. و به صورت 5000 مشاره ای، 10000 شماره ای، 20000 شماره ای و غيره يافت می شوند. البته در حال حاضر به علت گسترش مخابرات در مورد سوييچ هايی که حدود 2000 شماره داشته باشند مانند سوييچ های کم ظرفيت رفتار می شوند. در مراکز پر ظرفيت از سوييچ هايی نظير EWSD و S12 و ZTE که سیستم S12 قدیمی و مربوط به 35 تا 40 سال پیش می باشد و در مراکز کم ظرفيت از سوييچ هايی نظير پارستل و کارين استفاده می شود. در مرکز تلفن آل محمد حدود 8178تلفن ثابت وجود دارد که از نظر ظرفیت جز دسته پرظرفیت بشمار می آید. مراکز المهدی و الزهرا نیز جزمراکز پر ظرفیت میباشد.
آشنايی با سخت افزار سوئيچ :
هر سوئيچ متشکل از چند راک يا کابينت (unite) می باشد. هر راک به طبقاتی به نام شلف (Shelf) تقسيم می شود و به جاهايی که کارت ها قرار می گيرند اسلات (slat) گفته می شود. و در هر اسلات يک برد (يک کارت) قرار می گيرد بعد از شلف جزء ديگری که مورد بررسی قرار می گيرد ماژول ناميده می شود که عملاً آن را نمی بينيم. ماژول يک يا تعدادی کارت است که يک وظيفه مشخص را انجام می دهند.
البته در هر راک يک قسمتی به نام power وجود دارد ممکن است يک شلف را به power ها اختصاص دهيم يا اينکه power ها را بين شلف ها تقسيم کنيم. Power ها تامين کننده انرژی کارت های می باشند.يک سری فريم ها که در پشت شلف ها قرارگرفته اند و به آنها Back plain گفته می شود و اين ها باعث برقراری ارتباط بين کارت ها می شوند. هر اسلات اگر يک اسلات مشترک باشد بسته به نوع کارت که 8، 16، 32 مشترک باشد 8، 16، 32 پورت وجود دارد که پورت ها از اسلات به هر مشترک به صورت جداگانه وصل است که البته ديده نمی شوند و يک لفظ نرم افزاری است
دیدگاه خود را ثبت کنید