درس پژوهی، پژوهش مشارکتی معلمان در مدرسه و کلاس درس است. دراین مدل پژوهش، معلمان با بهره گیری از حلقه های کیفی پژوهش و آموزش و یادگیری، تلاش می کند معلمان را در فرآیند طرح سؤال، برنامه ریزی، عمل، مشاهده فعال، بازخورد و بازاندیشی، و یادگیری گردهم آورند و به تبادل نظر، تجربه، هم عملی و یادگیری از یک دیگر ترغیب سازند. این الگوی "پژوهش در آموزش و یادگیری تاثیر زیادی بر پرورش حرفه ای معلمان، بهبود کیفیت تدریس، تداوم تغییر برای بهسازی مدرسه، بهبود یادگیری دانش آموزان و جلب مشارکت فعال معلمان در تبیین آرمان و برنامه عمل و اداره اثربخش مدرسه برای بازسازی آن به مثابه سازمان یادگیرنده دارد.
درس پژوهی مانند اقدام پژوهی، پژوهش حین عمل است که می تواند تأثیر بسیاری در بهبود کیفیت کاری، آموزش در مدرسه و پرورش حرفه ای معلمان داشته باشد.
بر این اساس در پژوهش حاضر سعی بر این بود تا مسئله ی ورزش و چگونگی گذراندن این زنگ به خوبی مورد کنکاش قرار گرفته و گامی موثر در جهت تقویت مشارکت دانش آموزان برای رسیدن به اهداف در نظر گرفته شده برای درس تربیت بدنی برداشته شود.مسئله ی استفاده از بازی های پرورشی نیز یکی از موارد مطرح شده در این پژوهش است تا نهایت استفاده از بازی های کلاسی و قابل اجرا در محیط های داخل کلاس و خارج کلاس انجام گیرد .در این پروژه بر آن بودیم تا با مطالعه ی کافی و طراحی نقشه ی ذهنی با همفکری هم گروهی هایم،بتوانیم زمان در نظر گرفته شده برای زنگ ورزش را به خوبی کنترل کرده و در ضمن آن از بازی های دیگر هم در کنار بازی همیشگی فوتبال استفاده کنیم.
پس از بررسی طرح پیشنهادی و رفع اشکالات احتمالی،برنامه را به اجرا گذاشته و در نهایت به ارزیابی و باز بینی فرایند اقدام نمودیم.طبق بررسی های انجام شده؛اشکالات و ایرادهای مطرح شده از سوی اعضای گروه مرتفع گردید و در پایان با هماهنگی معلم راهنما طرح به اجرا گذاشته شد و نقاط ضعف و قوت آن مشخص گردید.
در فصل دوم هم گزارش روایتی طرح، از صفر تا صد ارائه گردیده شد که امیدواریم گامی در راستای بهبود نگرش نسبت به زنگ تربیت بدنی و ورزش برداشته شود و دانش آموزان در این زنگ از بازی های مختلف استفاده نمایند و روحیه مشارکتی و تعاون را با یکدیگر تمرین کنند.
کلید واژه:درس پژوهی-ورزش-کار گروهی-دانشگاه فرهنگیان-کارورزی
دیدگاه خود را ثبت کنید