اثر: زیگموند فروید
فرمت فایل: PDF
زیگموند فروید (1939 -1856)، عصبشناس و روانشناس برجسته اتریشی است.
«آسیب شناسی روانی زندگی روزمره» در ۱۹۰۱، یک سال بعد از انتشار «تفسیر رویا» به چاپ رسید و فروید به تدریج در طی سالهای آتی با افزودن مثالهای متنوع و متعدد، آن را بسیار غنیتر ساخت.
برای خوانندگان مبتدی که میخواهند با روانکاوی و بهویژه نظرات فروید آشنا شوند، کتاب حاضر میتواند بهترین گزینه محسوب شود زیرا کتاب کمتر به مسائل نظری محض میپردازد و بیشتر با ارائه مثالهای بیشماری که کمابیش در زندگی هر کدام از ما اتفاق میافتد و بسیار عینی و همه فهم است، سعی در تبیین نظریات روانکاوی دارد.
فروید در این کتاب با تحلیل موارد گوناگونی از «کنش پریشی»، ما را با عرصه ناخودآگاه روان آدمی آشنا میسازد. منظور فروید از «کنش پریشی» همان اشتباهاتی است که خواه بیماران روان رنجور و خواه افراد بهنجار و سالم در زندگی روزمره مرتکب میشوند؛ از جمله میتوان فراموشیها (برای مثال فراموشی موقت و زودگذر اسامی خاص)، لغزشهای زبان، خطاهای خواندن و نوشتن، اعمال ناشیانه، گم کردن و شکستن اشیا را نام برد، یعنی تمام آن اعمالی که ما معمولا دلیلی روانی برای آنها قائل نمیشویم و خیلی ساده آنها را نتیجه حواس پرتی و شانس و اتفاق میدانیم.
در کنار این اعمال کنشهای دیگری نیز وجود دارد که اعمال تصادفی و نشانگر نامیده میشود. مانند ور رفتن با ریش، خط خطی کردن با مداد، به صدا درآوردن سکههای داخل جیب و بازی با انگشتها یا با لباس و غیره. بر خلاف کنش پریشیها که از اعمال ارادی آدمی بهرهبرداری کرده و بواسطه آنها و همچنین با مختل کردن آنها خواستههای ناخودآگاه را جامه عمل میپوشانند، اعمال نشانگر به خودی خود هیچ هدفی ندارند و تنها مانند یک نشانه، رازی از ناخودآگاه را فاش میسازند.
دیدگاه خود را ثبت کنید