اهمیت مطالعه آب و خاک و گیاه
متخصصان گیاه شناسی و اکولوژی گیاهی: دیدگاه تخصصی و شاید تئوری
متخصصان کشاورزی و منابع طبیعی: جنبه های کاربردی این روابط و استفاده از آنها در تولید محصولات غذایی
برای جمعیت رو به افزایش دنیا حائز اهمیت است.
بررسی ها نشان داده است که از توان تولید محصولات کشاورزی سالانه 05 درصد به دلیل خشکسالی و 71 درصد
به دلیل زه دار شدن و ماندابی شدن زمین کاسته می شود. به عبارت دیگر کمبود یا زیاد بود آب موجب می شود تا
توان تولید محصول 01 درصد کاهش یابد.
به این مقدار باید زیان های ناشی از یخبندان، تنش های حرارتی، شوری آب و خاک، اثرات آفات و امراض و سایر
عوامل تنش زا محیطی را نیز افزود.
توان تولید بالقوه گندم 71 تن در هکتار 1-1 تن محصول در سطح مزرعه
تداوم حیات دنیا بستگی به مواد غذایی داشته و تولید مواد غذایی نیز در گرو پایداری منابع آب و خاک و سایر
عوامل اقلیمی است و اگر بخواهیم برای جمعیتی که هر روز بر تعداد آن افزوده می شود غذای کافی تهیه کنیم لازم
است روابط آب و خاک و عوامل محیطی با گیاهان زراعی را بشناسیم تا از آنها در جهت تولید بیشتر محصول
استفاده شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید