کتاب شرمنده نباش دختر: یک برنامه بدون شرمساری برای رسیدن به اهدافتان اثری شگرف که همانند کتاب قبلی ریچل هالیس، رتبه یک پرفروشترین آثار نیویورک تایمز را کسب کرده است، شما را در مسیر دستیابی به رویاهایتان یاری خواهد کرد.
اکثر زنانی که کتاب شرمنده نباش دختر را برای خواندن انتخاب میکنند جستوجوگر هدف هستند؛ جستوجوگر طلا نه، جستوجوگر هدف. یعنی شما یک هدف یا یک رؤیا دارید که همیشه در قلبتان بوده و دنبال انگیزه و توصیههایی هستید که کمکتان کند تا رو به جلو حرکت کنید، اما در میان زنان، ممکن است زنانی باشند که ندانند این ماجرای هدف و به دنبال هدف رفتن چیست و چطور عمل میکند، چون آنها از آن مدل آدمهایی نیستند که خیلی به دنبال اهدافشان باشند.
عنوان کتاب: شرمنده نباش دختر
(عذرخواهی نکن دختر ، خجالت نکش دختر)
برنامه ای بدون شرمساری برای رسیدن به اهداف
برنده ی جایزه ی بهترین کتاب غیرداستانی گودریدز سال 2019
از پرفروش ترین کتاب های نیویورک تایمز
جز کتاب هایی که زندگی تان را دگرگون خواهند کرد
جزو کتاب هایی که همه ی زنان باید بخوانند
نویسنده: ریچل هالیس
مترجم: هدیه جامعی
تعداد صفحات کتاب: 241 صفحه
زبان کتاب: فارسی
حجم فایل: 13.86 مگابایت
نوع فایل: PDF
با وجود این که آثار برجستهی مختلفی در حوزه موفقیت نوشته شدهاند اما میتوان گفت کتاب شرمنده نباش دختر (Girl, stop apologizing) با نگارش جذاب ریچل هالیس (Rachel Hollis) نسخهای به روز شده از آثار متفاوت در این عرصه است. ریچل در این اثر خطاهای زندگی خود را با شیوهای طنز، بدون احساس شرمساری مطرح میکند که این در نوع خود نقطهی قوتی جالب برای این کتاب محسوب میشود.
در حقیقت هالیس در این کتاب درباره یک ایده کلی سخن میگوید و آن ایده کلی این است که اگر کاری را به خاطر خودتان انجام دادید اما هیچکس آن را درک نکرد، شرمنده نباشید. او اعتقاد دارد اگر شما کاری را انجام دهید که باعث شود احساس خوب در درونتان به وجود آید، این کار باارزش است و به هیچ وجه نباید شرمنده باشید.
شرمنده نباش دختر، قصد دارد به شما نشان دهد که باید به دنبال اهداف و رویاهایتان بروید، باید جسور باشید و شرایط خود را بپذیرید؛ زیرا شانس زندگی با بهرهمندی از همهی تواناییهایتان، ارزشش را دارد تا تمام واکنشها و برخوردهای منفی در برابرش را دریافت کنید. به بیان ریچل برای این که به درخشش برسید نباید از زمین خوردن ترسید، باید جرئت و جسارت داشته باشید، برخیزید و ادامه دهید، شرمندگی به خاطر کسی که هستید را کنار گذاشته و تبدیل به همان کسی شوید که مقدر شده است.
آزادانهترین و قویترین حس دنیا پذیرش این باور است که میتوانید چیزهایی را برای خودتان بخواهید، حتی اگر دیگران از دلایلی که در پس آن نهفته است، بیخبر باشند. به عبارت دیگر رؤیایتان هر چه که باشد مال شماست نه دیگران. نیازی نیست به کسی جواب پس بدهید، چون تا وقتی که خواستار تأکید دیگران نیستید، نیازی به اجازهی آنها هم ندارید. اما متأسفانه، اکثر مردم بیآنکه چنین زندگی را تجربه کنند، صرفاً زمان خود را میگذرانند. خصوصاً زنها که خیلی به خود سخت میگیرند و اغلب پیش از آنکه برای رسیدن به رؤیاهایشان تلاشی بکنند، از آنها دست میکشند.
لازم به ذکر است که نخستین نکته قابل توجه در مورد این اثر آن است که ریچل در تمام طول مدت نگارش مخاطب را زنان قرار داده است؛ اما به شکلی مثبت. او در حقیقت خواهان آن است که به تواناییهای زنان تأکید کند. بنابراین عجیب نیست اگر در بخشهای متفاوت کتاب ببینید که او جملات را چنین شروع کرده است: دخترها… – خواهران من… – خانمها.
در نهایت میتوان گفت که هالیس اثر حاضر را با بهانههایی که باید کنار گذاشته شوند، شروع و با مهارتهایی که باید کسب کرد به پایان رسانده است. بنابراین اگر خواهان آن هستید که زندگی بهتری داشته باشید و به اهداف خود برسید این کتاب میتواند با ارائهای از نکات ساده و کاربردی مسیر مشخصی پیش روی شما قرار دهد اما در نهایت این خود شما هستید که باید در این مسیر قدم بردارید.
در بخشی از کتاب شرمنده نباش دختر میخوانیم:
من قبلاً دندانهایم شبیه به دندانهای کوسه بود. نه، جدی میگویم. من یکی از آن بچههای بدشانسی بودم که دندانهای شیریاش نمیافتادند. به جای آنکه مثل بقیهی دندانها محترمانه راهشان را بکشند و بروند، محکم به زندگی گرانمایهی خود چسبیده بودند. همزمان دندانهای دائمی من هم با سرعت و خشونت هر چه تمامتر در حال بیرون آمدن بودند. بدین ترتیب من دو ردیف دندان داشتم. دندانهای کوسهای.
در همین دوران بود که تصمیم گرفتم موهای چتریام را با قیچی اصلاح سبیل پدرم کوتاه کنم. تعریف از خود نباشد اما باید بگویم که همان موقع هم فهمیدم این کار خیلی عاقلانه نبود. من همیشه شدیداً از قوانین پیروی میکردم و هنوز هم میکنم. بریدن موهایم در سن یازده سالگی با انجام عمل باز قلب با قاشق چنگالهای نقرهی مامان برابری میکرد. اصلاً این کار را توصیه نمیکنم. اما در این مورد، موهای چتریام جلوی چشمانم آویزان بودند و داشتند مرا دیوانه میکردند. به همان اندازه که از قوانین پیروی میکردم، زنی بودم که اهل عمل بود و هنوز هم هستم. تصمیم گرفتم خودم از پس این کار برآیم. وقتی پدرم متوجه این عمل انتحاری من شد، سعی کرد خط زلفهایم را صاف کند. اما متأسفانه اصلاحگری او هم بهتر از من نبود. تازه او به شدت وسواسی بود و اصرار داشت که موها حتماً کاملاً یک دست باشند. او برای آنکه موهای چتریام روی یک خط باشند، آنقدر موهایم را کوتاه کرد که موهای چتریام شدند اندازهی مژههایم. عکسهای دورهی کلاس پنجمم تماشایی بودند.
مقدمه
چه میشود اگر...
بخش اول: بهانههایی که باید کنار گذاشته شوند
بهانهی اول: بقیهی زنها این کار را نمیکنند
بهانهی دوم: من آدمی نیستم که دنبال هدفهایش برود
بهانهی سوم: من وقت ندارم
بهانهی چهارم: من برای موفق شدن کافی نیستم
بهانهی پنجم: من نمیتوانم به دنبال رؤیایم بروم و همزمان مادر / دختر / کارمند خوبی باشم
بهانهی ششم: من از شکست میترسم
بهانهی هفتم: این کار قبلاً انجام شده
بهانهی هشتم: آنها پیش خود چه فکری میکنند؟
نظرات دیگران
بهانهی نهم: یک دختر خوب، شروشور به پا نمیکند
بخش دوم: رفتارهایی که باید بپذیریم
رفتار اول: دست از اجازه گرفتن بردارید
رفتار دوم: یک رؤیا انتخاب کنید و با تمام قوا به دنبالش بروید
ده سال
ده رؤیا
یک هدف
رفتار سوم: جاهطلب باشید
رفتار چهارم: کمک بخواهید!
رفتار پنجم: برای موفقیت پایهریزی کنید
سلامتی
به فضای شخصیتان نظم بدهید
ارتباطات وسیع ایجاد کنید
عادتهای خوبتان را تقویت کنید
یک برنامهی صبحگاهی روزانه ترتیب دهید
رفتار ششم: به دیگران اجازه ندهید منصرفتان کنند
رفتار هفتم: نه گفتن را یاد بگیرید
بلافاصله پاسخ بدهید
مؤدب اما روراست باشید
قاطع باشید
بخش سوم: مهارتهایی که باید کسب کنید
مهارت اول: برنامهریزی
مهارت دوم: اعتماد به نفس
ظاهرتان
رفتارتان
اطرافیانتان
مهارت سوم: سماجت
مهارت چهارم: اثربخشی
مهارت پنجم: مثبتگرایی
مهارت ششم: رهبری
نتیجهگیری: لعنتی به خودت باور داشته باش
دربارهی نویسنده
دیدگاه خود را ثبت کنید