در جهانی که فضاهای اینترنتی سعی در تأثیرگذاری در انتخابات خارجی دارند ، آیا می توانیم از قدرت داستان های مسری در تأثیر بر اقتصاد چشم پوشی کنیم؟ در این کتاب پیشگامانه ، رابرت شیلر اقتصاددان برنده ی جایزه نوبل و نویسنده پرفروش نیویورک تایمز راهی جدید برای تفکر در مورد اقتصاد و تغییرات اقتصادی ارائه داده است. شیلر با استفاده از مثالها و داده های تاریخی ، استدلال می کند که مطالعه داستان های عامه پسند که بر رفتار اقتصادی فردی و جمعی تأثیر می گذارد - آنچه او "اقتصاد روایی" می نامد - این توانایی را دارد که توانایی ما را در پیش بینی ، آماده سازی و کاهش آسیب در بحران های مالی ، رکودها ، رکودها و سایر رویدادهای مهم اقتصادی بهبود ببخشد.
ایده هایی که در قالب داستان های عامه پسند ، در بین مردم پخش می شود ، می توانند مسری شوند و بازارها را جابجا کنند ... خواه این اعتقاد باشد که سهام فناوری فقط می تواند افزایش یابد ، قیمت مسکن هرگز پایین نمی آید ، یا اینکه برخی از شرکت ها برای شکست دادن بسیار بزرگ هستند. درست یا نادرست ، داستان هایی از این دست ― به صورت دهان به دهان ، رسانه های خبری و به طور فزاینده ای توسط رسانه های اجتماعی ― با هدایت تصمیمات ما در مورد چگونگی و مکان سرمایه گذاری ، مقدار هزینه صرفه جویی و پس انداز ، اقتصاد را پیش می برند. اما علی رغم اهمیت آشکار چنین داستان هایی ، اکثر اقتصاددانان توجه کمی به آنها داشته اند. کتاب اقتصاد روایی قصد دارد با ایجاد بنیادی برای درک چگونگی کمک داستان ها به پیشبرد وقایع اقتصادی که منجر به جنگ ، بیکاری گسترده و افزایش نابرابری شده است ، آنرا تغییر دهد.
داستان هایی که مردم درباره اعتماد به نفس یا وحشت اقتصادی ، رونق مسکن ، رویای آمریکایی یا بیت کوین می گویند بر نتایج اقتصادی تأثیر می گذارد. کتاب اقتصاد روایی توضیح می دهد که چگونه می توانیم این داستان ها را جدی بگیریم.کتاب اقتصاد روایی شاید مهمترین کتاب رابرت شیلر تا به امروز باشد.
فهرست مطالب:
سخن ناشر
دربارهی نویسنده
پیشگفتار مترجم
اقتصاد روایی چیست؟
بخش اول : سرآغاز پیدایش اقتصاد روایی
فصل ۱ : روایتهای بیتکوین
فصل ۲ : تلاش برای کشف همگرایی
فصل ۳ : سرایت مجموعههای روایی و تلاقی روایتها
فصل ۴ : چرا برخی روایتها ویروسی میشوند؟
فصل ۵ : ویروسی شدن منحنی لافر و مکعب روبیک
فصل ۶ : شواهد گوناگون دربارهی ویروسی شدن روایتهای اقتصادی
بخش دوم : مبانی اقتصاد روایی
فصل ۷ : علیت و مجموعهی روایی
فصل ۸ : هفت گزارهی اقتصاد روایی
بخش سوم : روایتهای اقتصادی ابدی
فصل ۹ : رخداد دوباره و جهش روایتها
فصل ۱۰ : هراس در برابر اطمینان
فصل ۱۱ : قناعت در برابر ولخرجی متظاهرانه
فصل ۱۲ : نظام پولی پایه طلا در برابر نظام پولی دوفلزی
فصل ۱۳ : ماشینهای جایگزین نیروی کار ( که جایگزین بسیاری از مشاغل میشوند.)
فصل ۱۴ : خودکارسازی و هوش مصنوعی
فصل ۱۵ : رونقها و کسادیهای بازار املاک
فصل ۱۶ : حبابهای بازار بورس
فصل ۱۷ : تحریم، سودجویی و کسبوکارهای خبیث
فصل ۱۸ : مارپیچ قیمت-دستمزد و اتحادیههای کارگری خبیث
بخش چهارم : اقتصاد روایی در آینده
فصل ۱۹ : روایتهای آینده، پژوهشهای آینده
پیوست : پیادهسازی مدل
چگونه داستان های ویروسی رخدادهای بزرگ اقتصادی را می سازند
نویسنده: رابرت شیلر
مترجم: سعید زرگریان
تعداد صفحات کتاب: 424 صفحه
زبان کتاب: فارسی
حجم فایل: 26.9 مگابایت
نوع فایل: PDF (RAR)
کتاب اقتصاد روایی را اقتصاددانی زبده و برنده جایزه نوبل نوشته و وجه تمایز آن با کتابهای دیگر این است که تلاش کرده با بررسی روایتهای عامه هر زمان و بهکمک علم همه گیرشناسی، به ارتباط بین این روایتها و رفتارهای اقتصادی و پیامدهای آن مانند تورم، رکود، حبابهای اقتصادی، و حتی جنگ بپردازد.
«اقتصاد» موتور محرک هر جامعهای است و پیامدهای اقتصادی ارتباط تنگانگی با رفاه و آسایش جامعه دارند. از سوی دیگر، هر کس به فراخور نیاز، برای گرفتن تصمیمهای درست مالی و سرمایه گذاری، مدیریت کسب و کار، و تأمین آینده خود و خانوادهاش باید اطلاعات کافی دربارهٔ اقتصاد داشته باشد که با توجه به شرایط خاص اقتصادی کشورمان، این نیاز شاید بیش از پیش احساس شود. این کتاب سعی کرده است نیاز اولیه یه دانستن درمورد اقتصاد را پاسخ دهد.
رابرت شیلر با استفاده از مثال ها و داده های تاریخی ، استدلال می کند که مطالعه داستان های عامه پسند که بر رفتار اقتصادی فردی و جمعی تأثیر می گذارد – آنچه او اقتصاد روایی می نامد – این توانایی را دارد که توانایی ما را در پیش بینی ، آماده سازی و کاهش آسیب در بحران های مالی ، رکودها ، رکودها و سایر رویدادهای مهم اقتصادی بهبود ببخشد.
شما باید یک حس تجارت واقعی داشته باشید. چرا چیزی قیمت غیرعادی دارد؟ شاید این یک سرمایهگذاری واقعا مثبت باشد. اما اگر چنین است، چرا سرمایهگذاران نمیتوانند آن را بالا ببرند؟ شاید روایات توجه را از اصول دور می کنند. من نمیدانم که دونالد ترامپ بهعنوان یک سرمایه گذار چقدر خوب است، اما او در درک روایتها خوب است. او نبوغ خاصی دارد، گرچه من قطعا منظورم این نیست که از هر کاری که میکند تمجید کنم. در هر صورت، اگر داوری خوبی داشته باشید می توانید از روایات بهعنوان بخشی از سرمایه گذاری موفق استفاده کنید.
اما این ممکن است برای بسیاری از سرمایهگذاران دشوار باشد تا روایات را درک کنند؟ بله، نوعی هنر است. تقریبا مثل یک مورخ بودن است. شاید باید تعداد بیشتری از افراد به جای تجارت، تاریخدان باشند. روش من مراجعه به منابع دیجیتالی و جست و جوی روایاتی است که من در مطبوعات میبینم، مثل روایات پیرامون هوش مصنوعی. میبینم که چقدر عقب می رود و مقالات را میخوانم.
بعضی اوقات روایتی دههها طول میکشد. دیگر روایات سریعتر از میدان بازی کنار میروند. شما سعی میکنید با قضاوت، جامعه را درک کنید که آیا اخبار واقعی میخوانید یا اخبار جعلی. روایتها از رویدادهای واقعی الهام میگیرند. اما گاهی اوقات بدون اینکه خود واقعی باشند رشد می کنند. در سرمایهگذاری، این حتی سختتر است. شما باید قضاوت کنید که سرمایه گذاران دیگر چگونه روایتها را توضیح می دهند.
روایتهای رایج هر زمان چه تاثیری بر اقتصاد دارند؟ چه روایت هایی مسری می شوند و تاثیرشان بر رفتار اقتصادی مردم چیست؟ چرا بیت کوین ۲۰هزار برابر شد؟ چه کسانی در بازارهای مالی از فرش به عرش می رسند؟ چه روایتهایی به رونق و رکود اقتصادی منجر می شوند؟ پشت پردهی حبابهای اقتصادی چه رازی نهفته است؟
کتاب اقتصاد روایی با واکاوی روایتها در پی پاسخ به این پرسش هاست. این کتاب را به تمام علاقمندان به اقتصاد پیشنهاد می کنیم
محمد
ممنون از قیمت مناسب
محمد قاسمی
سپاس از خرید شما