هزار سال پیش به همت امام الحکما، ابو علی حسین بن عبدالله معروف به ابن سینا، – علیرغم شرایط نامساعد و مشکلات فراوان – با صرف سالها عمر و تکیه بر مطالعات بسیار، تجارب ارزنده و مهم تر از همه، به مدد هوش سرشار و نبوغ فوق العاده، کتاب گرانقدر القانون فی الطب تألیف شد؛ اما بنا به مقتضای زمان به زبان عربی، آن هم با بیانی بسیار مغلق و دشوار.
قانون به تحقیق در زمان خود و حتی پس از گذشت قرنها، ارزنده ترین اثر در علم پزشکی بوده است. در سال ۱۲۸۴ میلادی، یعنی حدود دویست و پنجاه سال پس از تألیف، این کتاب به زبان لاتین برگردانده شد. بعدها از این کار به عنوان واقعه ای که بیشترین تأثیر را بر تصحیح مسیر و تسریع پیشرفت علم پزشکی در اروپا داشت، باد شد.
گفتنی است که در کمتر از چهل سال پس از اختراع صنعت چاپ (قرن پانزدهم میلادی)، ترجمه ایتالیایی قانون به زیر دستگاه چاپ رفت و از آن پس چاپهای مکرر قانون به زبانهای مختلف بود که از پی هم منتشر می شدند و نایاب می گشتند.
با ورود قانون به جامعه علمی اروپا، شهرت ابن سینا نه فقط تحت عنوان فیلسوف که به نام پزشکی نامدار اقصی نقاط دیار فرنگ را درنوردید. و امروز پس از ده قرن تأخیر، اراده و همت…..
دیدگاه خود را ثبت کنید