انسانها همه چیز خوار هستند. به این معنی که برخی گیاهخوارند و برخی گوشتخوار و برخی هردو را مصرف می کنند. باید دانست فواید گیاهخواری برای انسان چیست؟ چرا بهتر است از میان همه خوراکی ها، گیاهخواری را برگزینیم؟
مابین مایحتاجاتی که انسان را پیوسته در فشار گذاشته، از همه سخت تر و وسیع تر احتیاج به خوردن است. این احتیاج وابسته به زندگانی می باشد. چه برای مرمت قوایی که به مصرف می رسانیم ناگزیریم به وسیله خوراک قوای دیگری جایگزین آن بنماییم تا بدن تحلیل نرود.
همه اعضای بدن غلام شکم می باشند و برای جستجوی خوراک به کار می روند. حواس ظاهری کمک به راهنمایی در این تکاپو می نماید. اعمال روحیه برای به چنگ آوردن وتشخیص خوبی و بدی خوراکها به کار می رود. این میل غریزی در حیوانات خیلی دقیق و موشکاف است. هر کدام از آنها خوراکی را که بر طبق ساختمان و احتیاجات بدنشان است به خوبی تمیز داده و همان را می خورند. لیکن از این قانون جانوری که سرپیچی می کند، آدمیزاد است. گویا این حس در انسان متمدن وجود ندارد.
چیزی که اهمیت دارد باید دانست روی زمین ما که پر از محصولات طبیعی است، با احتیاجات خودمان سنجیده و مابین خوراکی های رنگ به رنگ ببینیم کدام یکی از نقطه نظر تغذیه طبیعی تر، اخلاقی تر، سالم تر، و بر سایر خوراکی ها برتری دارد.
آیا انسان به گیاهخوار شدن نیاز دارد؟ صادق هدایت در کتاب فواید گیاهخواری با استناد بر دلایل علمی و منطقی از لزوم پرهیز از مصرف گوشت گفته است که همچنین میتواند شما را با طرز تفکر و اندیشهی این نویسنده معروف ایرانی آشنا کند.
به عقیدهی صادق هدایت تمامی ویژگیهای منفی انسانها از جمله جنگطلبی، کشتار، بیرحمی و بیعاطفگی از گوشتخواری آنان ریشه میگیرد. چراکه بدن آدمی و ساختار آن در جهت مصرف گوشت خلق نشده است و این اقدام او را از اصل و ذات خودش دور میکند.
انسان بهطور ذاتی و فطری دلرحم و مهربان خلق شده است اما خوردن گوشت که از اجساد حیوانات است آرام آرام احساسات و عواطف او را به نابودی میکشاند. هدایت در کتاب فواید گیاهخواری (The Benefits of Vegetarianism) میگوید که اگر انسان برای مصرف گوشت مورد نیازش خود دست به کشتار حیوانات بزند، آنگاه متوجه میشود که دیگر میلی به خوردن آن ندارد.
او همچین با ارائه دادن جدولهایی در طول کتاب ثابت میکند که نیاز بدن انسان به ویتامینهای مختلف همگی با گیاهان برطرف میشوند و مصرف گوشت نه تنها برای سلامت بدن مفید نیست بلکه آن را مبتلا به انواع امراض و بیماریهای غیر قابل علاج میکند. صادق هدایت بر این باور است که گیاهخواری علاوه بر سلامت جسم به سلامت روح و روان انسان نیز میانجامد.
اگر به دنبال دلایلی روشن و منطقی برای گیاهخوار شدن هستید کتاب حاضر میتواند به شما کمک کند.
او فیلسوف، نویسنده، مترجم و روشنفکر ایرانی بود که در سال 1281 در تهران متولد شد. صادق هدایت تحصیلات خود را تا دبیرستان در ایران به سرانجام رساند و برای ادامه آن به پاریس سفر کرد. وی مدتی به ایران بازگشت و در همین دوران با افرادی مانند بزرگ علوی، مسعود فرزاد و مجتبی مینوی آشنا شد که با یکدیگر گروهی به نام ربعه را به وجود آوردند.
او در نهایت در سن 48 سالگی با باز گذاشتن شیر گاز به زندگی خود خاتمه داد. از دیگر آثار صادق هدایت میتوان به بوف کور، زنده به گور، وغ وغ ساهاب و حاجی آقا اشاره کرد.
کسانى هستند که راضى نمىشوند حیوانى را آزار برسانند؛ ولى بهطور غیرمستقیم دیگران را به این کار ظریف وادار مىنمایند. هرکس گوشت مىخورد باید دست بالازده، خودش حیوان را بکشد؛ چون که جانوران درنده معاون نمىگیرند و یا لااقل قدم رنجه نموده یکساعت عمر خود را به این تماشاى قشنگ بگذرانند و ببینند این خوراکهاى خوشمزه براى آنها چگونه آماده مىشود. خوشبختانه همیشه سلاخخانهها را بیرون شهر دور از مردم مىسازند تا جنایات کشتار را از چشم آنها بپوشانند.
سلاخخانه اختراع حیوان دوپاست؛ هیچ جانور درنده و خونخوارى به این رذالت طعمه خود را نمىخورد. انسان روى گرگ و جانوران خونخوار روى زمین را سفید کرده است. همه این مردمانى که در کشتارخانهها دست در کار مىباشند تنها یک فکر در مغز تاریک آنها جایگیر شده و آن پول است و منفعت. کشتن براى آنها مثل پارهکردن کاغذ شده و از حس اخلاقى به کلى بىبهره هستند؛ حتى در آمریکا هیچوقت شهادت قصاب را درباره جنایتى نمىپذیرند و پیشه او را پست مىشمارند؛ اما این پستى او تقصیر همه آنهایى است که گوشت مىخورند.
چرا زندگانى ظالمانه آدمیزاد باید سبب آنقدر درد و زجر دیگران را بیهوده فراهم بیاورد و از درهمشکستن خوشبختى و سرور جنبندگان، استفاده موهوم بنماید؟ آیا تمدن او ناگزیر است که به خون بىگناهان آلوده بشود؟ هرچه بکارند همان را درو خواهند کرد. انسان خون مىریزد. تخم بیدادى و ستمگرى مىکارد؛ پس درنتیجه، ثمره جنگ و درد و ویرانى و کشتار مىدرود. انسانیت پیشرفت نخواهد کرد و آرام نخواهد گرفت و روى خوشبختى و آزادى و آشتى را نخواهد دید تا هنگامى که گوشتخوار است.
این اشتباه از یکجا ناشى مىشود که انسان گمان کرده که ناگزیر به کشتار براى زندگانى است و گوشت خوراک مقوى است، اگر نخورد، مىمیرد و حقیقتا باید احتیاج خوردن گوشت براى زندگانى انسان احترازناپذیر باشد تا بتواند براى پوزش جنایاتى که هر روز چندین میلیونبار روى کره زمین از او سر مىزند کفایت بکند. آیا زندگانى انسانى بسته است به استعمال گوشت؟ خوراکهاى حیوانى بدون اینکه براى بدن لازم و سودمند باشد، آیا بر قواى آن مىافزاید یا اینکه زیانآور است و باید آن را بر ضد سلامتى و زندگانى دانست؟
مقدمه
دیباچه
فصل اول، فداییان شکم
فصل دوم، خوراک طبیعى انسان
فصل سوم، تجزیه شیمیایى مواد خوراکى
فصل چهارم، تاریخ گیاهخوارى
فصل پنجم، مضرات گوشت
فصل ششم، پختن خوراک
فصل هفتم، اخلاق و گیاهخوارى
فصل هشتم، برترى گیاهخوارى
فصل نهم، آزمایشهاى عملى
فصل دهم، اقتصاد و گیاهخوارى
فصل یازدهم، جواب ایرادات
فصل دوازدهم، انجامنامه
ظاهرا انسان خودش را در جزو دسته سوم معرفی می نماید! با دانلود کتاب فواید گیاهخواری صادق هدایت ، ما می رویم از روی علوم فلسفه و طبیعت و مشاهدات علمی و غیره نشان بدهیم که به خطا رفته است.
نام کتاب : فواید گیاهخواری
نویسنده : صادق هدایت
تعداد صفحه : 92
حجم فایل : 3700 کیلوبایت
دیدگاه خود را ثبت کنید