در پیش گفتار کتاب سی خاطره از عصر فرخنده پهلوی می خوانیم:
این خدمتگذار تاریخ و فرهنگ پارسی بسال یکهزار و سیصد و پنجاه شمسی ضمن انتشار منظم مجله وحید اقدام به انتشار نشریه ای به نام خاطرات وحید نمود که نیمه هرماه به دوستداران تاریخ ارمغان میشد. پشتوانه اصلی این نشریه رجال صاحب دید و برجسته معاصر ایران بودند که با ارسال یادداشتهای مستند و خاطرات خواندنی و آموزنده خود این مکتوب را رونق می بخشیدند و ما را در این خدمت صادقانه و ابتکار مدد می دادند.
آن نشریه مستقل بدلایلی که در این مقال نگنجد از سال پیش ضمیمه مجله وحید شد و هم اکنون نیز منضم با وحید اول هرماه نشر می شود و در ارزش و میمنت آن همین بس که در این سال که جشن پنجاهمین سال سلطنت دودمان پهلوی برگزار می شود پژوهشگران و دانشمندانی که دفتر و دیوان می آرایند و سازمان ها و موسساتی که خاطرات دوران پهلوی را جمع آوری می کنند تمام از نوشته های مستند نشریه خاطرات که چون بحری زخار است بهره می گیرند و در نوشته ها و آثار خود از آن استفاده می برند.
یکی از استادان نامدار و رجال دست اندرکار که دعوت ما را اجابت فرمود و همکاری خود را با نشریه خاطرات آغاز کرد استاد علی اصغر حکمت استاد ممتاز دانشگاه بود که بعهد سردودمان پهلوی سالی چند در سمت وزرات فرهنگ و مسائل خارجه و کشور خدمت کرده و قریب نیم قرن در سمتهای وزرات و سفارت منبع خدمات برجسته به مملکت بوده است.
حاصل همکاری و یاری اسناد آماده و مرتب کردن سی خاطره بود که در نشریه خاطرات وحید درج شد. و اکنون بصورت مجموعه ای مستقل و مستند تقدیم علاقمندان می شود و آرزومند است که مجلدات دیگر خاطرات استاد نیز توسط انتشارات وحید به زیور طبع آراسته گردد.
سازمان انتشارات وحید مباهی است که توفیق نشر خاطرات استاد حکمت را یافته است و امیدوار است که کتاب سی خاطره در دفتر این ایام چون نام نویسنده مخلد و جاوید بماند.
دیدگاه خود را ثبت کنید