مقدمه:
اساسا از زمانی که تعادل بین تولید و مصرف با افزایش جمعیت از میان رفت، موضوع تهیه غذا جهت تغذیه انسان همچنان به عنوان بزرگترین مسئله روز بشمار می رود. در حال حاضر نیز که تکنولوژی و صنعت پیشرفتهای زیادی نموده است شاهد فقدان تغذیه کافی برای ادامه حیات و حداقل تغذیه لازم برای میلیونها نفر در سرتاسر جهان می باشیم. در جامعه امروزی فراورده های لبنی نقش مهم در تغذیه افراد دارند. روند رو به رشد تولید این نوع محصولات و تنوع زیاد آنها در بازار حال حاضر نشان می دهد که تولید این نوع فرآورده های غذایی علاوه بر تامین نیازهای غذایی جامعه می تواند به عنوان یکی از فعالیت های اقتصادی سودآور ایفای نقش کند. در این راستا، این مطالعه سعی دارد در کنار بررسی امكان سنجي توليد فرآورده های لبنی، بازار اين نوع مواد غذایی را از لحاظ میزان تقاضا و حجم تولید و چگونگی تولید مورد بررسی قرار دهد. بر همین اساس در این پژوهش با استفاده از اطلاعات بدست آمده از سازمانها و وزارتخانه مربوطه از قبیل وزارت صنایع و معادن، وزارت جهاد کشاورزی، و با توجه به برآورد عرضه و تقاضای موجود محصولات لبنی در سطح استان مازندران؛ به ارزیابی اقتصادی و توجیهی طراحی و ایجاد یک واحد تولیدی فراورده های لبنی با تمرکز بر روی سه محصول شیر، ماست و دوغ، در سطح استان مازندران می پردازیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید