کتاب در دامگه حادثه بررسی علل و عوامل فروپاشی حکومت شاهنشاهی، یا به اختصار خاطرات پرویز ثابتی عنوان کتابی در قالب تاریخ شفاهی است که توسط عرفان قانعی فرد تدوین شده و در آن، وی به گفتگوی تفضیلی با پرویز ثابتی (رئیس اداره کل سوم ساواک و سخنگوی رسمی آن سازمان طی سال های ۱۳۵۳ تا آبان ۱۳۵۷ در دوران محمدرضا شاه پهلوی) پرداخته است.
کتاب در اواخر سال ۱۳۹۰ توسط شرکت کتاب در لس آنجلس کالیفرنیا چاپ و دراوایل سال ۱۳۹۱ منتشر شده است. کتاب در قطع وزیری متوسط و سبک آن به صورت سؤال و جواب است ولی دارای پاورقی های مفصل و مفید می باشد. کتاب از ۶۷۰ صفحه مطلب و ۸ صفحه تصاویر مربوط به دوران پهلوی و کلیشه روزنامه های اوایل انقلاب ۱۳۵۷، تشکیل شده است. در ارتباط با نظرهای مصاحبه شونده، نقدهای مختلفی انجام شده که درستی مطالب را به چالش کشیده اند. مجله مهرنامه در شمارهٔ بیست و سوم و در تاریخ ۳۴ اردیبهشت ۱۳۶۰، پرونده مفصلی را تحت عنوان «انتقام از روشنفکران» به این کتاب اختصاص داد.
انتشار و چاپ کتاب در دامگه حادثه در ایران ممنوع است.
ساواک – سازمان امنیت و اطلاعات کشور – از سال ۱۳۳۵ تا ۱۳۵۷، سازمان اصلی پلیس امنیتی و اطلاعاتی ایران که افرادی مانند تیمور بختیار، حسن پاکروان، نعمت اله نصیری و ناصر مقدم، به ترتیب ریاست آن را بر عهده داشتند.
اداره سوم یا امنیت داخلی، یکی از مهم ترین ادارات این سازمان امنیتی بود که شاید با پرحادثه ترین دوران تاریخ معاصر ایران، همگام بوده. یکی از مشهورترین مقام ها و عاقبت، روسای مطرح این اداره، پرویژ ثابتی است و شاید گفته های او، برای محققان تاریخ، بسیار حائز اهمیت باشد و افرادی او را مخزن الاسرار و بانک اسرار ناگفته حکومت گذشته می نامند که در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ فروپاشید. بیژن خلیلی، مدیر شرکت کتاب در لس آنجلس اظهار داشت: این کتاب دارای ۵ فصل می باشد که در آن به علل و جهات وقوع انقلاب اسلامی در ۱۳۵۷ اشاره شده.
توان به ۲ جلد اثر تحقیقی «پس از شصت سال – زندگی و خاطرات رسمی جلال طالبانی، ریاست جمهوری عراق» و ترجمه هایی مانند «سیاست کردها در خاورمیانه، نوشته نادر انتصار» و «درد ملت، نوشته ابراهیم احمد»، اشاره کرد که همگی توسط انتشارات علم، در تهران انتشار یافته که مورد نقدهای گسترده و گاه تند و مبالغه آمیز، رسانه های احزاب کُردی، قرار گرفته اند.
قانعی فرد برای تحقیق خود «در دامگه حادثه»، همچنین با افراد زیادی از دستگاه اطلاعاتی ساواک – حسن علوی کیا، منوچهر هاشمی، علی اکبر فرازیان، مجتبی پاشائی و… – گفتگو کرده است.
نویسنده | عرفان قانعی فرد |
انتشارات | شرکت کتاب |
نوبت چاپ | اول 1390 |
زبان | فارسی |
دیدگاه خود را ثبت کنید