مقدمه
تئوری میدان گردان(قضیه لبلان)
بررسی کمی یک موتور القایی تکفاز
روشهای ایجاد گشتاور
مقایسه انواع منحنی های گشتاور – سرعت
ساختمان موتورهای القایی تکفاز
مقایسه موتورهای تکفاز با موتورهای سه فاز
بررسی کمی یک موتور القایی تکفاز(بدست آوردن مدار معادل)
مدار معادل موتور القایی تکفاز
کلید گریز از مرکز برای قطع سیم پیچ کمکی
رله حرارتی برای خارج کردن سیم پیچ کمکی
شکل مدار یک موتور القایی با راه انداز خازنی همراه با دیاگرام ولتاژ و جریان
موتور با قطب چاکدار(سایه دار)
نحوه راه اندازی الکتروموتور سه فاز با جریان تکفاز
منحنی گشتاور- سرعت انواع موتور های تکفاز
۱- ماشین های الکتریکی مخصوص - تالیف دکتر محمد رضا فیضی، مهندس کامران خفافی
۲- ماشین های الکتریکی DC - تالیف مهندس محمود محمد حسن
۳- ماشین های الکتریکی - تالیف مهندس رضا پژمان فر
۴- ماشین مخصوص - تالیف مهندس نبوی
۵- اینترنت
موتورهای القایی تکفاز - تکفاز - موتور القایی - مقاله موتور القایی - مقاله برق
فرمت فایل : ppt پاورپوینت
حجم فایل : ۱۹٫۲ مگابایت
تعدا اسلاید : ۶۶ اسباید
نوعی موتور جریان متناوب (AC) غیرهمزمان (آسنکرون) است که توان مورد نیاز در قسمت متحرک (روتور) آن از القای الکترومغناطیسی تأمین میشود. موتورهای القایی از پرکاربردترین موتورهایی هستند که در سامانههای کنترل حرکت صنعتی و همچنین خانگی به کار گرفته میشوند.
موتور های القایی یا آسنکرون را در واقع ترانسفورماتور گردان هم می نامند دلیل این مقایسه شباهت زیاد کار این الکتروموتور با ترانسفورماتور است که هر دو بر اساس القا کار می کنند و با تفاوت که روتور در ان اتصال کوتاه شده و سبب چرخش روتور می شود.
طراحی ساده و عملکرد پایدار، بهای ارزان، هزینه نگهداری کم و اتصال آسان و کامل به یک منبع برق AC (تکفاز و سهفاز) برتریهای بنیادی موتورهای القایی هستند. انواع گوناگونی از موتورهای القایی برای کاربردهای گوناگون در بازار هست. با اینکه طراحی موتورهای القایی آسانتر از موتورهای DC است، کنترل سرعت و گشتاور در انواع مختلف موتورهای القایی نیازمند درک ژرفتر از عملکرد و طراحی و ساخت این نوع موتورهاست.
یک موتور الکتریکی در روتور خود انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل میکند. برای تأمین توان مورد نیاز روتور راههای مختلفی وجود دارد. در موتور DC توان آرمیچر مستقیماً به وسیله یک منبع جریان مستقیم تأمین میشود، در حالی که در موتور القایی این توان از استاتور در روتور القا میشود. موتورهای القایی را به علت شباهت زیاد به ترانسفورماتور، ترانسفورماتور دوار نیز مینامند چرا که استاتور این موتورها از نظر عملکرد شباهت زیادی به سیمپیچ اولیه و روتور آنها به سیمپیچ ثانویه ترانس دارد. از موتورهای القایی به ویژه موتورهای القایی سهفاز بهطور گستردهای در صنعت استفاده میشود.
قدرت بالا، ساختار ساده و بینیاز بودن از جاروبکها (که به تعمیر و نگهداری زیادی نیاز دارند) و قابلیت بالای موتورهای القایی برای کنترل سرعت از جمله دلایل استفاده از آنهاست.
دیدگاه خود را ثبت کنید