CSS چیست؟
اگر اسکلت بدن انسان را HTML در نظر بگیریم، CSS را میتوان گوشت، پوست و مو در نظر گرفت که به ظاهر انسان شکل میدهد. این سادهترین تعریفی است که میتواند از CSS ارائه کرد.
بدونه شک یادگیری طراحی وب بدونه یادگیری CSS یک عمل امکان ناپذیر است. بنابراین خواه، ناخواه اگر مایل هستید به یک برنامهنویس Front-End تبدیل شوید باید CSS را یاد بگیرید.
تاریخچه CSS
CSS در حوالی سال ۱۹۹۶ در HTML ۴ معرفی شد تا مشکلات و محدودیتهای مختلفی که در HTML ۳.۲ وجود داشت را تا حدی زیادی برطرف کند.
CSS از شروع کار تا الان با ویژگیهای جدیدی که در هر نسخه معرفی کرد با نسخه ۳ به پختگی نسبتا مناسبی رسید که با استفاده از آن ما میتوانیم وبسایتهای جذاب و کاربر پسند ایجاد کنید.
برای یادگیری CSS باید چه چیز هایی را بدانیم؟
برای یادگیری CSS شما تنها نیاز دارید با HTML آشنا باشید و ویرایشگر کد VSCode را هم مقداری بشناسید. همین کافیست که دوره آموزش CSS را شروع کنید.
در دوره آموزش CSS چه مباحثی را یاد میگیرید؟
در دوره آموزش CSS شما تقریبا با ۹۰ درصد از مواردی که در CSS وجود داره با مثالهای مختلف آشنا میشوید و در نهایت میتوانید با مواردی که یاد گرفتید وبسایت مورد نظر خود را شکل دهید.
ابزار های مورد نیاز برای شرکت در این دوره
شما برای شرکت در این دوره به مقدار زیادی اشتیاق به یادگیری و پیشرفت، با چاشنی اراده و اندکی تصمیم به ورود به دنیای برنامه نویسی پیشرفته دارید.
این دوره ویژه چه کسانی هست؟
این دوره ویژه افرادیست که قصد یادگیری طراحی وب را دارند، اگر شما مایل هستید وبسایتهای با ظاهر جذاب و کاربردی ایجاد کنید، قطعا نیاز دارید در قدم اول CSS را یاد بگیرید. کاری که در این دوره انجام میدهیم این است که به شما کمک کنیم تا CSS را به خوبی یاد بگیرید.
انتخاب کنندها
انتخاب کنندهها نقش بسیار اساسی در CSS دارند، اینکه شما بتوانید المنتهای خود را به درستی در CSS انتخاب کنید و بعد به آنها استایل دهید بسیار مهم و ضروری است.
ما در CSS عنوان مختلف انتخاب کننده داریم که با ترکیب آنها میتوانید المنتهای مختلف از صفحه را انتخاب کنید.
در این بخش از دوره آموزش CSS به شکل کامل و دقیق شما را با انتخابهای CSS آشنا خواهم کرد.
باکس مدل
این عنوان ممکن است کمی عجیب باشد اما با دیدن جلسات این بخش خیلی زود متوجه اهمیت باکس مدل در فاصلهگذاری و اندازهدهی المنتهای یک صفحه از وبسایت خودتان میشوید.
برای مثال فاصلهدهی از کنارهای داخلی المنت یا از کنارهای خارجی المنت، از پایین یا بالا ، اندازه کلی المنت و ... .
بکگراند و تصاویر
ممکن است در یک وبسایت شما قصد داشته باشید از تصاویر در جاهای مختلف به روشهای مختلف استفاده کنید. در بخش بکگراند و تصاویر از دوره آموزش CSS شما را با خصوصیاتی آشنا میکنیم که بتوانید به شکل حرفهای تصاویر صفحات وبسایت خودتان را مدیریت کنید.
فونت و متن
استایل دادن به فونتها و متنها در ظاهر یک وبسایت به شدت تاثیرگذار و کاربردی است. در این بخش به شکل کامل در مورد روش اعمال استایلهای CSS بر روی متنها، موارد مختلفی را به شما آموزش خواهیم داد.
واحد و سایزها
هر فونت، تصویر و المنتی در یک صفحه وب میتواند دارای سایز باشد آن هم سایزهای مختلفی در جهات مختلف در CSS . در این بخش قصد داریم شما را با انواع مختلف واحدهای CSS که برای اعمال اندازه استفاده میشود آشنا کنیم.
از سایز برای margin و padding گرفته تا سایز width و height.
موقعیت المنت
داشتن یک وبسایت با ظاهر مناسب قطعا رابطه مستقیم با مکان قرار گیری المنتهای مختلف در یک صفحه دارد، شما با استفاده از CSS میتوانید خیلی ساده مکان قرارگیری المنتها در صفحه را کنترل کنید. در بخش موقعیت مکانی به شکل دقیق این موضوع را به شما آموزش خواهیم داد.
فرمها
فرمها در وبسایتهای نقش بسیار مهمی در ایجاد وبسایت دارند، بخاطر اینکه این فرمها هستند که با کاربران تعامل دارند، پس داشتن فرمهای با استایلهای زیبا و کاربردی به همراه تجربه کاربری مناسب میتواند به وبسایت شما کمک کند که تعامل راحت و خوشایندی را به کاربران نهایی خود دهید.
رسپانسیو کردن وبسایت
صفحهنمایشهای با اندازههای مختلف امروزه جز جدایی ناپذیر زندگی ما شدهاند از موبایلها گرفته تا تبلت و لپ تاپ که هر کدام در هر مدل دارای سایز صفحه نمایش متفاوت هستند.
اگر شما وبسایتی را طراحی کنید و با CSS به آن استایل دهید اما به رسپانسیو بودن صفحههات خود نسبت به این صفحه نمایشها بی توجه باشید عملا وبسایتی بسیار بد را بوجود آوردید.
که تنها در یک ابزار با صفحه نمایش خاص ظاهر مناسبی دارد. در این بخش از دوره آموزش CSS ما سعی کردیم در مورد رسپانسیو کردن وبسایت در پروژههای واقعی صحبت کنیم و آن را به شما آموزش دهیم.
و... .