شرکت موتورولا یک شرکت مخابراتی چند ملیتی است که در سال ۱۹۲۸در شامبورگ، ایلینوی با نام Galvin Manufacturing بنیانگذاری شد. این شرکت ابتدا در طراحی و فروش تجهیزات بیسیم شبکه مانند ایستگاههای مبتنی بر انتقال سلولی و تقویتکنندههای سیگنال فعالیت داشته است. این شرکت با تولید رادیوهای مخصوص ماشین به شهرت رسید و بعد از آن با نام موتورولا شناخته شد. کلمهی موتورولا با ادغام دو کلمه ساخته شده است. کلمهی «motor» که نشان دهندهی موتور ماشین است و «ola» که از ویکتورلا گرفته شده است. شرکت موتورولا اختراعات زیادی را در زمینهی فناوریهای مرتبط با رادیو ارائه کرده و باعث انقلاب در صنعت رایانهها شده است. این شرکت در سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹ مبلغ ۴.۳ میلیارد دلار از دارایی خود را از دست داد. به همین دلیل در ژانویه سال ۲۰۱۱ به دو شرکت موتورولا موبیلیتی (Motorola Mobility) و موتورولا سلوشنز (Motorola Solutions) تقسیم شد. موتورولا سلوشنز بهعنوان جانشین اصلی شرکت شناخته میشود. موتورولا موبیلیتی که در زمینهی تولید موبایل فعالیت میکند، در سال ۲۰۱۴ به شرکت لنوو (Lenovo) فروخته شد.
داستان شکلگیری برند موتورولا
داستان راهاندازی این شرکت از آنجایی آغاز میشود که دو برادر به نامهای پاول گالوین (Paul Galvin) و جوزف گالوین (Joseph Galvin) تصمیم میگیرند یک شرکت ورشکسته به نام Stewart Batteryy را خریداری کنند. آنها این شرکت و تجهیزاتش که در زمینه حذف باتری فعالیت میکرد را در یک حراجی و به قیمت ۷۵۰ دلار خریداری کردند. آنها نام شرکت را به Galvin Manufacturing Corporation تغییر دادند و با سرمایهی ۵۶۵ دلاری و ۵ کارمند کار خود را آغاز کردند. اولین محصول این شرکت دستگاههایی به نام battery-eliminator بودند. این دستگاه کمک میکرد تا رادیوهای خانگی بدون نیاز به باتری و با مصرف جریان برق بتوانند کار کنند. پیشرفت تکنولوژی رادیو با سرعت زیادی در حال رشد بود و در نتیجه مصرف این دستگاه بعد از مدتی منسوخ شد. در آن زمان نصب رادیو داخل ماشین در حال رواج پیدا کردن بود و در نتیجه پاول گالوین از مهندسان خود خواست رادیوهای ارزان قیمتی طراحی کنند که بتوان از آنها در وسائل نقلیه استفاده کرد. بنابراین تیم او موفق شد در سال ۱۹۳۰ رادیوهای مورد نظر خود را با نام موتورولا به بازار عرضه کند. این محصول ابتدا در اختیار اداره پلیس قرار گرفت و بهاندازهای محبوب شد که از آن به بعد همه این شرکت را با نام موتورولا میشناختند.
بسیاری از محصولات بعدی این شرکت نیز با سیستم رادیو در ارتباط بودند. موتورلوا در سال ۱۹۴۰ اولین واکی تاکی بیسیم دنیا را طراحی کرد. این محصول در جنگ جهانی دوم در اختیار ارتش آمریکا قرار گرفت. مدتی بعد در سال ۱۹۴۳ شرکت موتورولا عمومی شد و در سال ۱۹۴۷ اولین تلویزیونهای ۷ اینچی این برند به نام Golden View به بازار عرضه شد. در همین سال نام رسمی شرکت به موتورولا تغییر کرد.
در سالهای بعد شرکت موتورولا به رشد خود ادامه داد. این شرکت اولین شعبهی خود را در سال ۱۹۵۲ برای ساخت رادیو و تلویزیون در شهر تورنتو کانادا افتتاح کرد. در آن زمان تقاضا برای تولید تجهیزات سرگرمی خانهها زیاد بود و به همین دلیل موتورولا برای ساخت دستگاههای جدیدی به نام فونوگراف (گرامافون) استریو تلاش کرد. اولین فونوگراف این برند در سال ۱۹۵۸ به بازار عرضه شد و مورد استقبال عموم قرار گرفت.
سفر به فضا
سازمان ملی هوانوردی و فضا یا به اختصار ناسا در سال ۱۹۵۸ با پروژهی Explorer 11 آغاز به کار کرد. شرکت موتورولا از همان سال همکاری خود را با ناسا شروع کرد. این شرکت به مدت دهها سال تجهیزات رادیویی اکثر فضاپیماهای ناسا را تولید میکرد. صدها نفر از مهندسان موتورولا در ماموریت معروف آپولو ۱۱ برای طراحی، تست و تولید قطعات الکترونیکی پیشرفته با ناسا همکاری کردند. نیل آرمسترانگ اولین فضانوردی بود که در سال ۱۹۶۹۹ بر روی کرهی ماه قدم نهاد. او بعد از فرود روی ماه با استفاده از تجهیزات موتورولا پیام «قدم کوچکی برای من و قدم بزرگی برای بشریت» را به زمین ارسال کرد.